L'històric independentista Jordi Puig fa parada a Vic en la seva ruta pels Països Catalans en cadira de rodes

Els Avis per la República de la plaça de Vic i els motards independentistes li donen la benvinguda

Jordi Puig, aquest dilluns a la plaça de Vic.
Jordi Puig, aquest dilluns a la plaça de Vic. | Josep M. Montaner
Redacció
19 de febrer del 2019
Actualitzat a les 9:31h
Jordi Puig, el veterà independentista curtit en nombroses lluites i accions des dels anys setanta, va arribar aquest dilluns a Vic al voltant de les 6 de la tarda acompanyat per Pep Musté. Puig, nascut a Girona, havia estat detingut i empresonat en diverses ocasions per la seva lluita independentista.

La parada a la ciutat és part del recorregut que vol seguir -malgrat el condicionant físic que l'afecta- arreu dels Països Catalans sota el lema "Rodant fins a la República", en solidaritat amb els presos polítics i "per denunciar la injustícia a què ens té sotmesos l'Estat espanyol."

El passat 19 de setembre va iniciar la marató a les Illes, on ell resideix, i després va saltar a Alacant, des d'on ha anat avançant cap al nord fins completar el seu projecte: donar la volta als Països Catalans dalt de la seva cadira de rodes, visitant pobles i ciutats i celebrant actes i parlant amb la gent.
 

Jordi Puig, aquest dilluns a la plaça de Vic. Foto: Josep M. Montaner


La seva estada a Osona coincideix exactament amb els dos mesos de l'inici d'un viatge que ha fet en bona part per camis i vorals de carreteres. I quan això no ha estat possible, ha comptat amb el suport de persones que l'han acompanyat amb el seu vehicle. Cada dia explica les incidències i novetats de la jornada des del compte de twitter @Cami_Republica.

Aquest dimarts, dia 19, ha de recórrer el mercat de la Plaça a partir de les 11, en una acció organitzada pel col·lectiu Avis per la República. I a les set de la tarda, Puig farà una xerrada al Casino de Vic, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana d'Osona. Finalment, el dimecres al matí sortirà de Vic en direcció a Granollers per dur a terme l'etapa del dia.
 

Jordi Puig, aquest dilluns a la plaça de Vic. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a