Un cotxe elèctric per compartir entre els treballadors de la UVic

La universitat posa a disposició el vehicle i engega un projecte de mobilitat sostenible

Un moment de la competició de robots a la UVic.
Un moment de la competició de robots a la UVic. | UVic-UCC
Redacció
19 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:45h
La UVic ha posat a disposició dels seus treballadors un el primer d’una flota de dos vehicles elèctrics per a desplaçaments corporatius, gràcies a un acord amb la cooperativa Som Mobilitat. D’aquesta manera es posa en marxa el "Projecte e-mobilitat" amb l’objectiu de millorar la mobilitat dels treballadors en termes de sostenibilitat, eficiència i funcionalitat. 

“Amb la posada en marxa d’aquest projecte es consolida el compromís de la Universitat pel desenvolupament sostenible, sense perdre la visió social, ja que ho fem acompanyats de la Cooperativa Som Mobilitat, que desenvolupa una funció molt important per al –i en el– territori”, segons ha manifestat el director de l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals, Arnau Bardolet.

El cotxe

Es tracta d'un cotxe 100% elèctric (zero emissions de CO2), model Renault Zoe, amb una bateria de 40kW i una autonomia mitjana de 250-300km, segons l’ús que es faci del motor, així com del tipus de conducció. Aquest primer cotxe està ubicat al pàrquing de la Torre dels Frares, al carrer Perot Rocaguinarda, on s’han habilitat dues places senyalitzades per al seu estacionament i càrrega (places exclusives per als cotxes elèctrics Som Mobilitat – UVic-UCC). 

El punt de càrrega està situat entre les dues places i permet carregar els dos vehicles de forma simultània. Cal destacar que l’energia utilitzada per a aquestes càrregues prové de l’energia produïda per a autoconsum, fruit de la nova instal·lació de les plaques solars de la coberta de l’edifici de la Torre dels Frares.

Les persones que vulguin fer ús dels cotxes elèctrics s’hauran de donar d’alta com a usuari a través de l’espai e-mobilitat que s’ha habilitat a la intranet de la universitat i un cop confirmada l’alta, ja es podrà procedir a fer la reserva del cotxe a través d’una App o de la web de Som Mobilitat.

 

El cotxe de la UVic-UCC està aparcat al pàrquing de l'edifici Torre dels Frares. Foto: UVic-UCC

Arxivat a