Rupit rep la distinció de Poble amb Encant

El poble osonenc compleix els requisits que exigeix l'Agència Catalana de Turisme

Albert Marcé recollint el segell de Pobles amb Encant
Albert Marcé recollint el segell de Pobles amb Encant | Cedida
Redacció
19 de febrer del 2019
Rupit ha rebut la distinció de Poble amb Encant en un acte celebrat a la basílica de la Seu de Manresa. És l'únic poble d'osonenc que ha obtingut el títol. La marca és una aposta del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya que, a través de l'Agència Catalana de Turisme, vol promoure el turisme fora dels principals pols d'atracció turística descobrint la diversitat i la riquesa cultural i paisatgística, d'altres pobles i ciutats de Catalunya.

Precisament, l'acte de la setmana passada va comptar amb la presència de la consellera Àngels Chacón i el director de l'agència David Font, entre altres. En representació de Rupit van recollir el guardó l'alcalde, Albert Marcé, i les regidores Lourdes Marsal i Carme Crosas.

També han rebut el segell altres municipis catalans com Beget, Calella de Palafrugell, Castellar de n'Hug, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana i Taüll.

Quins són els requisits per optar a la distinció a grans trets?
- Han de tenir menys de 2.500 habitants
- Han de comptar amb un mínim de dos Béns Culturals d'Interès Nacional (BCIN) o només un, si aquest es tracta d'un conjunt històric.
- Han de tenir vocació turística: infraestructures i serveis turístics.
- Una estètica homogènia i harmònica en el conjunt del nucli
- Han de tenir una regulació d'integració per a les noves zones residencials i els accessos han de mantenir la línia estètica del poble.
- Han de complir amb criteris de qualitat dels Espais Naturals