El Cau de Bruixes de Centelles manté el llistó alt de públic

Lourdes Toneu és escollida com a Bruixa de l'Any 2019 en la 22a edició

Lourdes Tuneu, al Cau de Bruixes de Centelles
Lourdes Tuneu, al Cau de Bruixes de Centelles | Toni Carrasco
Toni Carrasco
18 de febrer del 2019
La màgia de la bruixeria i l'esoterisme ha permès que Centelles mantingui el seu llistó alt quant a l'assistència de públic a una de les festes més populars i participatives de la capital d'Osona sud: el Cau de Bruixes. Dissabte passat durant tot el dia petits i grans, disfressats o no, públic de totes les edats es van concentrar de nou al poble per invocar les forces màgiques de la bruixeria, per purificar dels mals esperits i per gaudir de tota mena d'activitats i espectacles de carrer on el nexe d'unió era aquesta bruixeria teatral i d'aparador.

Al vespre en un espectacular acte a la plaça Mossèn Xandri, es va triar la bruixa de l'any d'enguany, honor que va recaure en la coneguda treballadora del CAP de Centelles, Lourdes Tuneu. La nova bruixa bona de Centelles va llegir un breu discurs per recordar a la bruixa del 2006, la Carme Giol, que va morir recentment i que havia estat també mestra seva al col·legi dels Sagrats Cors del poble. També va recordar un dels fundadors i animes de la festa, també ja traspassat, l'entranyable Pere Viñolas conegut popularment com a Pere Manso. Durant tot el 2019 la Bruixa del Marsó, que és com s'anomenarà, vetllarà per la salut de tots els vilatans i per ajudar a preparar el 23è Cau de Bruixes del 2020.

Durant tota la tarda un dels actes centrals fou la congregació i trobada de les bruixes de Llers i les de Centelles junt amb els gegants de Gualba i els de Centelles amb la Cent i en Teies. També vam poder gaudir d'una espectacular cercavila amb espectacle final a la plaça Major amb els Gog i Magog i el Pierrot Teatre amb L'Spero. El foc fou present de la mà dels més menuts i dels adults de la colla local de diables Cabrons i Bruixes de Centelles que enguany es van acompanyar, per fer molt soroll i molt foc, dels menuts de Parets del Vallès i de les Fúries d'Ausa.

El Mercat Màgic es va omplir de públic encuriosit tant dissabte com diumenge i dels espais ambientats van destacar el racó embruixat de Can Cebes i el carrer Sant Antoni. Tampoc van faltar els aparadors engalanats i tematitzats de les botigues més cèntriques i els bars i restaurants van poder fer el seu primer agost, en ple mes de febrer.

 

Recupera les galeries de fotos de les anteriors edicions del Cau de les Bruixes

 

Cau de Bruixes de Centelles Foto: Toni Carrasco

Arxivat a