Àgora d'opinió

Àngels Chacón: «Osona té tots els números per seguir sent un territori capdavanter»

La consellera d'Empresa i Coneixement ha estat la ponent de l'Àgora d'opinió

per Redacció, 18 de febrer de 2019 a les 09:29 |
Àngels Chacón a l'Àgora d'Opinió de Vic | Josep M. Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més d'un centenar de persones es van aplegar divendres passat a l'Àgora d'opinió per sentir la ponència que de la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón. La quinzena edició de l'àgora va tenir lloc a la sala Sert de l'edifici el Sucre de Vic. La conferència portava per títol 'El nou context de competitivitat empresarial" i Chacón va exposar que el teixit empresarial català ha d'estar "preparat" per integrar-se en el marc de la indústria 4.0. La ponent va assegurar que l''impuls de nou coneixement i la seva arribada al sector industrial i al mercat són dues clares "prioritats" per al govern. En aquest sentit va fer referència al fet que es preveu que el 45% de les empreses catalanes incrementin la facturació gràcies a la innovació.

Chacón va considerar que a l'horitzó tenim "un nou model social i econòmic disruptiu" on Osona té "tots els números per seguir sent un territori capdavanter pel que fa a desenvolupament i coneixement". Va encoratjar a utilitzar el "talent i bona qualitat de vida" com a actius "malgrat que queda molta feina per fer" en aspectes cabdals com "la indústria del software". També va apel·lar a la prudència però també va difondre un missatge d'optimisme: "No estem prou conscienciats d'integrar-nos a la indústria 4.0, però sí que tenim els actius per ser competitius". Chacón va explicar que les línies d'actuació de la seva conselleria se centren en tres grans eixos: ajudar les empreses a ser part activa del nou context de competitivitat, atreure inversions d'alt valor afegit i captar esdeveniments.


Per Chacón, l'aliança entre l'empresa i la universitat també és "clau de cara a ser competitius" i va posar el focus en la gran demanda de perfils tècnics i enginyeries. La consellera va esmentar el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, que ha d'impulsar una estratègia compartida entre l'àmbit de l'educació superior, la recerca, la innovació, l'economia productiva i el teixit empresarial.

Al torn de preguntes, el debat ha estat molt àgil i Chacón ha encoratjat a tothom a seguir amb la col·laboració entre administració pública i agents privats, per continuar figurant com "un territori que lidera el creixement". Va afirmar que la tasca de l'administració pública és trobar "finançament i complicitats" per "estar a la primera divisió".
 

Àngels Chacón a l'Àgora d'Opinió de Vic Foto: Josep M. Montaner

 

Participació