«Rodant fins a la República» arriba aquest dilluns a Vic

El veterà independentista Jordi Puig està recorrent tots els Països Catalans amb cadira de rodes, en solidaritat amb els presos polítics catalans

Redacció
17 de febrer del 2019
Actualitzat a les 11:01h

L'aventura va començar a les Illes, on ell resideix, i després va saltar a Alacant, des d'on ha anat avançant cap al nord fins completar el seu projecte: donar la volta als Països Catalans dalt de la seva cadira de rodes, visitant pobles i ciutats i celebrant actes i parlant amb la gent. És Jordi Puig, nascut a Girona, veterà independentista curtit en nombroses lluites i accions des dels anys setanta. Aquest dilluns arriba a Vic.

La parada a la ciutat és part del recorregut que vol seguir -malgrat el condicionant físic que l'afecta- arreu dels Països Catalans sota el lema "Rodant fins a la República", en solidaritat amb els presos polítics i "per denunciar la injustícia a què ens té sotmesos l'Estat espanyol."

La seva estada a Osona coincidirà exactament amb els dos mesos de l'inici d'un viatgeque ha fet en bona part per camis i vorals de carreteres. I quan això no ha estat possible, ha comptat amb el suport de persones que l'han acompanyat amb el seu vehicle.
       
Jordi Puig serà aquest dilluns, dia 18,a la plaçá Major de Vic a les sis de la tarda, on acabarà la seva etapa del dia. Hi ha haurà un acte de rebuda en el qual ell pronunciarà un parlament. L'endemà dimarts, dia 19, farà un recorregut pel mercat de la Plaça a partir de les 11, en una acció organitzada pel col·lectiu Avis per la República. El mateix dimarts, a les set de la tarda, Puig farà una xerrada al Casino de Vic, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana d'Osona. Finalment, el dimecres al matí sortirà de Vic en direcció a Granollers per dur a terme l'etapa del dia.

Jordi Puig, que havia estat detingut i empresonat en diverses ocasions per la seva lluita independentista, va iniciar el marató des del centre de Mallorca el passat 19 de desembre. Cada dia explica les incidències i novetats de la jornada des del compte de twitter @Cami_Republica.
Arxivat a