Calvet posa el POUM de Vic com a model a seguir

El conseller lloa la pionera incorporació d'indicadors de salut en el planejament urbanístic de la ciutat que s'ha d'aprovar properament al ple

Damià Calvet a l'Atlàntida de Vic
Damià Calvet a l'Atlàntida de Vic | Adrià Costa
13 de febrer del 2019
Actualitzat el 14 de febrer a les 9:34h
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha lloat la incorporació del "vector salut" en el nou POUM de Vic. "És un aspecte molt novedós", ha dit el regidor, remarcant que "el planejament urbanístic ha passat d'una simple planificació de carrers a una planificació que ha de crear condicions de vida i de prosperitat, en què la gent pugui ser feliç on viu". En aquest sentit ha destacat que l'Ajuntament de Vic ha interrelacionat a través del POUM aspectes que fins al moment es tractaven "molt sectorialment i verticalment". Per això ha afegit que "és un model a seguir" i que "intentarem exportar-lo a la resta d'ajuntaments de Catalunya".

El conseller ha inaugurat la jornada "Planejament urbanístic i salut: repte i oportunitat", que dona a conèixer la incorporació d'indicadors de salut en el planejament urbanístic de la ciutat. L'acompanyaven l'alcaldessa de Vic, Anna Erra; la diputada delegada de salut pública, Laura Martínez, i la coordinadora de la CESS-UVic, Marina Geli. Precisament, aquests indicadors s'han incorporat amb la participació de l'Ajuntament, Diputació i UVic-UCC.
 

Anna Erra a la jornada aquest matí a l'Atlàntida de Vic Foto: Adrià Costa



L'alcaldessa de Vic ha destacat que el nou POUM "anirà acompanyat d'indicadors que especificaran com es tradueix en salut cada actuació". En definitiva, "com afectarà la salut a cadascun dels equipaments planejats". "Fem un pas més", ha dit l'alcaldessa, apuntant que s'ha treballat la salut d'una manera transversal.

En aquest sentit, Marina Geli, ha destacat que el binomi salut-urbanisme permeten crear "una visió interdisciplinari i interadministrativa" per tal que la salut sigui un instrument en el planejament urbanístic de les ciutats.

Per la seva banda, Laura Martínez ha afegit que "pensar en la salut en el planejament urbanístic és clau" i ha remarcat que Vic és "l'únic municipi gran de la demarcació de Barcelona que ha incorporat la salut en la projecció urbanística".

El POUM de Vic, pendent d'aprovació

A principis de gener de 2018 va prosperar l'aprovació inicial del POUM de Vic. Està previst que en els propers mesos, passi per ple l'aprovació provisional. Aquest és l'últim pas a nivell municipal, llavors es tramita al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el conseller del qual és l'encarregat de l'aprovació definitiva. La seva entrada en vigor es produeix en el moment de la publicació al DOGC.
 

Damià Calvet a l'Atlàntida de Vic Foto: Adrià Costa

Arxivat a