La Diputació actualitza el pla d'abastament d'aigua d'Orís

El municipi hauria d'invertir uns 800.000 euros per millorar la xarxa

Redacció
16 de febrer del 2019
La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla director d'abastament d'aigua potable del municipi d'Orís, un document que ha servit per actualitzar l'inventari de la xarxa, incloent totes les conduccions d'aigua, els pous i els dipòsits, avaluant-ne el seu estat de conservació. El treball ha estat lliurat a l'Ajuntament pel seu estudi i aprovació.

Tal com explica la Diputació s'han proposat unes actuacions que permetran millorar les condicions de pressió en diverses zones del municipi alhora que incrementar el rendiment de la xarxa. Igualment, es proposa la renovació de part de la xarxa per tal de millorar les condicions actuals de funcionament. El cost del conjunt d'actuacions previstes en el treball és de 806.690 euros.

Els plans directors de xarxes de serveis són una eina de suport a la presa de decisions d'inversió en la millora de les xarxes de titularitat municipal com són aigua potable, enllumenat públic i clavegueram. Els treballs inclouen l'inventari de la xarxa, una diagnosi sobre el seu estat, propostes de millora amb les característiques tècniques, i un pla d'etapes d'inversió.