Més de dues-centes persones denuncien «la farsa de judici» als jutjats de Vic

"Hem de ser el carrer, no podem quedar-nos a casa", expliquen dues senyores del col·lectiu "Avis de la plaça de Vic per la República Catalana"

Centenars de manifestants s'han concentrat a les portes del jutjat de Vic, aquest dimarts al migdia.
Centenars de manifestants s'han concentrat a les portes del jutjat de Vic, aquest dimarts al migdia. | Adrià Costa
12 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:37h
Més de dues-centes persones s'han concentrat aquest migdia davant dels jutjats de Vic per denunciar la falta de justícia en l'inici de la causa per l'1-O. Treballadors de tots els sectors s'han aturat a les 12 per donar suport als líders independentistes i denunciar la repressió. S'han pogut sentir crits de "No és un judici, és una farsa", "Absolució", "Fora la justícia espanyola", "Llibertat" o "No esteu sols". Els encausats també hi eren presents simbòlicament, a través de fotografies que sostenien alguns manifestants.

Entre aquests manifestants hi havia representants del col·lectiu "Avis de la plaça de Vic per la República Catalana" que cada dimarts recorren el centre de la ciutat per demanar la llibertat dels empresonats. Avui, fidels a la seva cita, no ha estat una excepció i a més de manifestar-se per la plaça també han assistit a la concentració dels jutjats.
 

Centenars de manifestants s'han concentrat a les portes del jutjat de Vic, aquest dimarts al migdia. Foto: Adrià Costa


"No estic gaire bé, però si m'hagués quedat a casa mirant la televisió no hagués pogut aguantar la injustícia", explica Pilar Grau, que reconeix que és "un dimarts més trist". En aquest mateix sentit, Dolors Bruguera remarca que la situació "és trista i angoixant". "Avui haguéssim plorat mirant la televisió, però hem de ser al carrer, no podem quedar-nos a casa", conclou.

A prop dels manifestants també hi havia Mossos d'Esquadra: dues furgonetes i dos cotxes. A més dels jutjats, també hi ha hagut concentracions davant l'Ajuntament de Vic o la seu del Consell Comarcal d'Osona, entre molts altres. La concentració forma part del cicle de mobilitzacions pel judici de l'1-O i seguirà aquest vespre, a les 7, a la plaça Major de Vic. El dissabte, 16 de febrer, es farà una manifestació unitària a Barcelona, i el 16 de març, a Madrid. Les persones concentrades els jutjats també cridaven "Vaga general", que està prevista per al 21 de febrer.
 
 

Centenars de manifestants s'han concentrat a les portes del jutjat de Vic, aquest dimarts al migdia. Foto: Adrià Costa

Arxivat a