1 de 10
Immatriculacions

Unió de Pagesos i els micropobles s'uneixen contra les immatriculacions de l'Església

Ambdues entitats també s'han compromès a promoure la creació d'una coordinadora o plataforma catalana en defensa del patrimoni local

Representants d'Unió de Pagesos i de l'Associació de Micropobles de Catalunya | Unió de Pagesos
per Redacció, 12 de febrer de 2019 a les 14:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unió de Pagesos i l'Associació de Micropobles de Catalunya han signat aquesta setmana a Manresa un conveni de col·laboració per treballar conjuntament en la difusió de les immatriculacions efectuades per l'Església arreu del territori i en els municipis afectats. Ambdues entitats també han acordat compartir la informació sobre les immatriculacions fetes a través de l'article 206 de la Llei Hipotecària, i promoure una coordinadora o plataforma en l'àmbit de Catalunya en defensa del patrimoni local. El sindicat i l'Associació de Micropobles treballaran per la inclusió d'altres col·lectius, entitats i persones a títol particular en aquest espai de trobada.

Altres punts del conveni recullen la coordinació de les dues entitats per participar en les activitats previstes per la coordinadora estatal Recuperando, de la qual Unió de Pagesos n'és membre; vetllar pels patrimonis parroquials i denunciar la venda de les cases i locals rectorals i terrenys, així com campanes, retaules, imatges i piles baptismals, entre altres elements. El sindicat i l'Associació de Micropobles també s'han compromès a treballar per a l'obtenció d'un informe jurídic sobre les immatriculacions de béns comuns per l'Església.


Unió de Pagesos ha denunciat les immatriculacions al registre de la propietat de 430 patrimonis a nom dels bisbats de Vic i de Solsona, i ha traslladat al Parlament i als partits polítics la necessitat de treballar per revertir aquesta situació. 
Participació