El Consell Comarcal contracta 35 persones a través del programa Treball i Formació

El projecte es porta a terme a una trentena de municipis d'Osona

Un treballadors del Consell Comarcal segant un camp.
Un treballadors del Consell Comarcal segant un camp. | CCOsona
Redacció
11 de febrer del 2019
El Consell Comarcal d'Osona ha contractat 35 persones en el marc del Programa Treball i Formació. Aquest programa vol fomentar l'ocupabilitat de les persones majors de 45 anys en situació d'atur que han esgotat totes les prestacions i subsidis, de les persones beneficiàries de la renda garantida ciutadana i de dones en situació d'atur. El programa es porta a terme amb la col·laboració de 31 municipis de la comarca.

En total s'han formalitzat 21 contractes d'obra i servei d'una durada de 6 mesos i 14 contractes de 12 mesos tots ells a jornada completa. Durant aquest període, es duran a terme projectes comarcals relacionats amb manteniment de camins i zones verdes, neteja viària, serveis a les persones, manteniment de xarxes municipals d'aigües i gestió administrativa. El programa també disposa d'un coordinador que gestiona les experiències laborals dels treballadors, dona suport a la selecció de les persones, gestiona les accions formatives i fa tasques de tutorització i acompanyament actiu als participants durant l'execució del programa.

El Programa Treball i Formació és finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social i el Fons Social Europeu que es fan càrrec dels costos salarials i de formació dels participants.