Més participants que mai a la First Lego League de la UVic

Els FEDAC Coolest Wolvineers de l'escola Sant Narcís de Girona guanyen la competició

Un moment de la competició de robots a la UVic.
Un moment de la competició de robots a la UVic. | UVic-UCC
Redacció
11 de febrer del 2019
Actualitzat el 20 de febrer a les 11:04h
Per primera vegada, la 7a edició de la First Lego League (FLL) de la UVic s'ha hagut de celebrar en dos dies per tal de poder acollir tots els participants: 76 equips. Aquesta és una xifra rècord de participació de les sis anteriors. El dissabte es va disputar els 14 tornejos FLL classificatoris que es fan a Catalunya (amb 38 equips provinents de 12 comarques catalanes i Andorra, amb un total de 301 participants de 10 a 16 anys) i diumenge va ser el torn de la Júnior First Lego League (amb 38 equips més i 192 nens d’entre 6 i 9 anys). 

L’equip FEDAC Coolest Wolvineers de l'escola Sant Narcís de Girona van ser els vencedors de la competició que es va celebrar dissabte a la Facultat de Ciències i Tecnologia. El mateix equip també va obtenir el primer premi al comportament del robot. El segon classificat va ser l’equip Arobot de l'escola Els Estanys de Platja d'Aro, també amb el segon premi al comportament del robot, i el tercer, els Vilabots de Sant Pere de Vilamajor. Tots tres tenen garantit el passi a la final que tindrà lloc el 23 de març a Tenerife i tindran opcions d’arribar a la final mundial de Detroit (Michigan, EEUU) a finals d’abril.

A banda dels tres guanyadors, també van tenir premi l’equip Orbit VA de l'escola Vedruna d'Artés (Premi Lego Education Robotix a les joves promeses) i els  EVT Team Tona, de l'escola Vedruna de Tona (Premi FPdGI a l’Emprenedoria). En l’àmbit del disseny del robot van guanyar els equips New World de Barcelona, Greta's Team de Centelles i Puig in the Space de l'escola Puig-Agut de Manlleu, mentre que el premi al projecte científic va ser per als Astro Gaming de l'Institut de Gurb, Let's go 4 de Casals Gràcia de Manlleu i OmsiEspai del col·legi Oms i de Prat de Manresa. Per últim, el premi als Valors First Lego League va recaure en Orbitronix de Sant Miquel dels Sants de Vic, El Ramat 03 de Casals Gràcies de Manlleu i Escoteam de l'Escorial de Vic.

La competició constava de tres rondes de joc, en què els robots creats amb peces de Lego van haver de fer unes proves concretes sobre un taulell establert. Paral·lelament, cada equip presentava un projecte científic relacionat amb el repte mundial “Into Orbit” que convidava a trobar solucions enginyoses sobre problemes científics i socials relacionats amb els viatges espacials. També s’avaluava el disseny del robot i un pòster en què s’explicava com havia treballat l’equip.
 

Els guanyadors de la FLL de la UVic, els FEDAC Coolest Wolvineers de Girona Foto: UVic-UCC

Arxivat a