Unes 180 persones han donat el cos a la ciència al servei de la Facultat de Medicina

Durant el seu primer any de funcionament Can Baumann ha obtingut 74 cossos d'home i 104 de dones

La doctora responsable d'anatomia amb un alumne.
La doctora responsable d'anatomia amb un alumne. | UVic-UCC
Redacció
11 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:45h
Un total de 178 persones han donat el cos a la ciència durant el primer any de funcionament del Servei de Donació de Cossos de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. Del total de donants 74 són homes i 104 són dones, i la franja d'edat més comuna entre els donants és la que va dels 60 als 70 anys. Precisament, fins fa un any, donar el cos a la ciència a Osona i a la Catalunya Central era més difícil perquè només es podia fer a facultats de medicina de Barcelona i el seu entorn.

La donació de cossos contribueix a millorar l'ensenyament i la preparació dels futurs professionals de les ciències de la salut, mitjançant l'estudi anatòmic amb cossos reals. Poden apreciar molt millor, per exemple, el tacte de les estructures, la relació dels elements amb les vísceres o la profunditat o superficialitat dels òrgans, entre altres.

La inscripció és gratuïta i es pot fer a la UVic de manera presencial amb l'acompanyament d'un testimoni, o per internet. Qualsevol persona major d'edat i en ple ús de les seves facultats mentals pot donar el cos a la ciència. Un cop registrada tota la informació, el donant obté un carnet. 

Després de la defunció, cal indicar a la funerària corresponent que el difunt és donant a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. A l'edifici de Can Baumann se li practica una analítica per confirmar que el donant no patia cap malaltia infecciosa com l'hepatitis B i C, el VIH, la tuberculosi o sèpsia i, si el resultat és negatiu, s'embalsama, tot plegat sempre mantenint l'anonimat de la persona donant.

Arxivat a