L'estafa del «fals advocat» arriba a Vic

Els estafadors truquen informant que han detingut un familiar i que han de pagar per alliberar-lo

Redacció
07 de febrer del 2019
Actualitzat a les 14:01h
Els Mossos d'Esquadra han detectat un cas d'estafa del "fals advocat" o "fals policia" a Vic. L'estafa consisteix a fer trucades a persones d'edat avançada i s'alerta d'una falsa detenció d'algun familiar directe que suposadament està a comissaria per haver comès algun delicte greu.

Aleshores els estafadors aprofiten la reacció de xoc per transmetre'ls que el seu familiar quedarà en llibertat si es satisfà una gran quantitat de diners. En alguna ocasió amb el pretext de posar-los facilitats els posen a la seva disposició un transport per fer les gestions corresponents.

En el cas de Vic, es va donar el cas el passat dimarts, 5 de febrer, i va quedar en temptativa, ja que no es va arribar a entregar els diners. La víctima va rebre la trucada d'una persona que informava que algú l'havia trucat dient-li que un familiar seu estava detingut i que si el volia alliberar, havien de pagar 5.000 euros. En aquest cas la víctima no va en fer cas. La setmana passada al Bages hi va haver un fet consumat i dos intents.

Consells de seguretat dels Mossos
- Si reps una trucada d'un desconegut, no li proporcionis cap informació personal de la teva família ni de familiars absents
- Si reps una trucada d'una persona que et demana diners per ajudar un familiar, no paguis i intenta parlar amb aquest familiar
- Si sospites o confirmes que és una estafa, truca al 112 o vine a la comissaria a denunciar-ho

Arxivat a