Marçal Ortuño es perfila com el candidat d'ERC-Junts per Torelló a les municipals

L'assemblea de les dues formacions, que reediten coalició, ha de ratificar la candidatura el proper 13 de febrer

Marçal Ortuño, durant la presentació com a precandidat.
Marçal Ortuño, durant la presentació com a precandidat. | Adrià Costa
07 de febrer del 2019
Actualitzat el 18 de febrer a les 12:35h
Marçal Ortuño serà amb tota probabilitat el candidat d'ERC-Junts per Torelló (ERC-JpT). Aquest nom és el que ha proposat el col·lectiu Junts per Torelló a l'assemblea conjunta amb ERC que haurà de fer la votació del primer de la llista el proper 13 de febrer. Amb el pas enrere de Jordi Casals, portaveu d'ERC des del 2003, tot apunta que no hi haurà sorpreses i Ortuño encapçalarà aquesta coalició.

En declaracions a Osona.com, Ortuño ha decidit posar-se en política perquè el projecte que es presenta "trena la lògica més política i aposta per la social, una llista de poble". En aquest sentit, remarca que "el que m'ha acabat fent decidir és el projecte i l'equip de gent que l'està treballant". "Aquesta manera de fer de la gent que ve del teixit social té molt potencial", diu, remarcant que hi ha "una base extraordinària per desplegar la proposta ambiciosa". El candidat explica que encara el projecte amb "molta il·lusió".

En la carta de presentació, Ortuño també apunta que no es pot ignorar "l'excepcionalitat del moment polític que vivim" i per això "des de Torelló caldrà fer ben visible el nostre compromís amb la implementació de la República i l'alliberament dels presos polítics". Després de la ratificació del proper 13 de febrer, es treballarà encara més en el programa i es configurarà la llista.

Marçal Ortuño (1971) ha cursat estudis de Dret a l'UAB i de disseny a l'Escola d'Art de Vic, treballa com assessor financer en la banca privada, és president del Club Tenis Torelló i ha estat implicat en l'AMPA Marta Mata i de la Colla Carrossaire que en va sorgir, a més de formar part de Ràdio Ona i el Setmanari Torelló.

Ortuño es va presentar aquest dimarts acompanyat pels membres del col·lectiu Junts per Torelló i el va introduir l'actual regidor Xevi Lozano. Lozano va anunciar que per als propers comicis es reeditava la coalició entre les dues formacions perquè és "la millor eina". Es presenten conjuntament des del 2011.
 

Marçal Ortuño, durant la presentació com a precandidat. Foto: Adrià Costa

Arxivat a