L'Ajuntament de Vic contracta cinc joves durant mig any

El Programa Garantia Juvenil incentiva la contractació en pràctiques de persones joves amb formació universitària o cicles formatius amb una subvenció de 55.000 euros

Els cinc joves amb l'alcaldessa de Vic, Anna Erra.
Els cinc joves amb l'alcaldessa de Vic, Anna Erra. | Aj. de Vic
Redacció
05 de febrer del 2019

L'Ajuntament de Vic ha contractat cinc joves per treballar durant mig any a l’àrea de Ciutadania, la de Cultura, la de Comunicació i Protocol i al Vicjove a través del Programa Joves en Pràctiques del Servei d’Ocupació de Catalunya. El Programa Garantia Juvenil incentiva la contractació en pràctiques de persones joves amb formació universitària o cicles formatius i està cofinançat en 91,89% per la Iniciativa d’ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-220. Gràcies a la subvenció rebuda de 55.000 euros s’han pogut contractar els 5 joves que treballaran a l’Ajuntament durant mig any.
 
D'altra banda, des del Vicjove s'han desenvolupat dos mesos temàtics per ajudar a 113 joves a buscar feina durant les campanyes de Nadal i estiu, amb sessions dedicades a la preparació dels currículums, les entrevistes, les dinàmiques de grup i també d’speed dating amb representants d’empreses i comerços de la ciutat. Una eina per afavorir l’acostament dels joves al mercat laboral.
 
A més, des del Servei Local d’Ocupació, també existeix una línia d’especialització anomenada "Viajove" adreçada a joves de 19 a 25 anys sense ocupació ni matriculació a cap estudi amb l’objectiu de reincorporar-los als estudis professionalitzadors i orientar-los a l’ocupació. L’any passat es van fer 756 atencions a joves des del "Viajove". L’oferta formativa es completa amb cursos de català per a joves nouvinguts en edat laboral, a través de Garantia Juvenil, i que actualment compta amb 40 alumnes en actiu. 
Arxivat a