MES s'integra a la llista d'ERC per a les municipals a Manlleu

El moviment d'esquerres es dissol i se suma a la candidatura que encapçalarà Àlex Garrido

05 de febrer del 2019
Actualitzat el 18 de febrer a les 12:24h
Membres d'ERC i MES Manlleu, aquest dilluns.
Membres d'ERC i MES Manlleu, aquest dilluns. | Adrià Costa
MES s'integrarà a la llista d'ERC per a les properes eleccions municipals del maig i es presentaran sota el nom de "Junts Fem Manlleu". Així ho van anunciar aquest dilluns al vespre els representants de les dues formacions. En declaracions a Osona.com, Rafa Cuenca, actual regidor de MES i membre de l'equip de govern a l'Ajuntament, explica que el partit es dissol i alguns dels membres que en formaven part passaran a la llista d'ERC. "Acabarem el mandat i després hi ha gent que continuarà d'independent o s'afiliarà a ERC", afegeix el regidor.

Cuenca apunta que "des del principi hi ha hagut una visió de suma amb ERC i en tenim molt bona experiència". Per això "pensem que hem de sumar i fer una llista unitària conjunta". El regidor afegeix que "MES havia nascut per ser un catalitzador dels partits de l'esquerra nacional que fes de pal de paller i pensem que actualment és ERC". "En les darreres eleccions ens vam presentar perquè creiem que faltava un espai del socialisme catalanista", afegeix el regidor remarcant que volen aportar-hi el seu "valor polític i visió", a més d'un electorat que els va fer confiança.

Per la seva banda, Àlex Garrido, actual alcalde i candidat d'ERC, explica a Osona.com que amb MES "tenim moltes complicitats, hem treballat molt a gust conjuntament i entenem que tenim un projecte per a Manlleu molt similar, que feia que no tingués molt sentit concórrer en llistes diferents". "Sumem més gent i més sensibilitats; una suma positiva i més forta per a Manlleu", afegeix.
 

Rafa Cuenca i Àlex Garrido. Foto: Adrià Costa


De moment, Garrido encara no ha fet pública les cares que l'acompanyaran en aquest projecte. En aquest sentit apunta que hi ha més d'una trentena de persones que volen participar del projecte. "La dificultat és encabir els desitjos de totes persones a la llista", conclou.

Un mandat junts i separats

Durant aquest passat mandat, ERC i MES han governat junts i separats en diverses ocasions. Quan Garrido va configurar el seu govern, Dolors Collell -l'única regidora que va obtenir MES- es va incorporar a l'equip i va assumir la segona tinença d'alcaldia i la regidoria de Promoció Social i Personal.

Mesos més tard, l'equip de govern també va pactar amb el PSC, encapçalat per Marta Moreta, en un acord en què "tots els aspectes polítics d'àmbit nacional" quedaven fora. Llavors, Moreta va passar a ser la segona tinenta d'alcaldia. 

Tot i això, arran de l'aplicació del 155 a Catalunya, Collell va plegar del govern per l'actitud del PSC amb l'1-O i, mesos més tard, l'alcalde va trencar l'acord i va enviar el PSC a l'oposició. Després d'això, MES es va tornar a incorporar a l'equip de govern. En aquesta ocasió, va entrar-hi Rafa Cuenca, ja que, paral·lelament, Dolors Collell havia estat designada com a nova directora d'Ensenyament a la Catalunya Central.
 

Dolors Collell i Àlex Garrido, en un imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa

Arxivat a