Centelles comprarà el Palau dels Comtes per 900.000 euros

L'Ajuntament arriba a un acord amb la propietat, tot i que la decisió ha de passar pel ple municipal

Palau dels Comtes de Centelles
Palau dels Comtes de Centelles | Toni Carrasco
Toni Carrasco
01 de febrer del 2019
Aquest dijous 31 de gener al vespre finalment l'alcalde de Centelles, Miquel Arisa, va confirmar que s'ha "arribat a un acord, ja signat, per a la compra del Palau dels Comtes de Centelles per un preu de 900.000 euros". La compra estarà subvencionada en 600.000 euros per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Pla de Barris; i la resta, uns 300.000 van a càrrec directament de l'Ajuntament. Després de forces anys de negociacions, falsos rumors i malentesos sembla que l'adquisició de l'edifici més emblemàtic del poble és imminent.

Tot i això, la compra està supeditada a l'aprovació del plenari. Per això durant aquest mes de febrer i març està previst engegar un procés participatiu amb tots els centellencs en què s'argumentarà dues posicions "si finalment es compra o no i també els usos que se li poden donar, en cas que finalment es pugui adquirir". L'Ajuntament vol assegurar la implicació i corresponsabilitat dels vilatans en la compra i els seus posteriors usos.

La compra inclou també tots els espais exteriors com el jardí i l'hort, al mig del poble, a tocar de la plaça Major. Aquest acord de compra inclou els costos de reparacions i manteniment que s'han efectuat i s'efectuen darrerament; uns costos que en el 70% assumeix l'Ajuntament i un 30% la propietat.

Tot i que en els inicis de la negociació la propietat havia demanat fins a 3,2 milions, el preu més raonable, i pel qual l'ajuntament, ja s'hi havia assessorat prèviament era al voltant d'un milió d'euros.
Arxivat a