​Josep Lluís Garcia i Viqui Terricabras, dos i tres d'ERC a Vic

Maria Balasch presenta els primers de la llista cremallera d'un projecte "per transformar la ciutat"

Josep Lluís Garcia, Maria Balasch i Viqui Terricabras en un moment de la roda de premsa
Josep Lluís Garcia, Maria Balasch i Viqui Terricabras en un moment de la roda de premsa | Adrià Costa
30 de gener del 2019
Actualitzat el 29 de març a les 10:55h
Maria Balasch, candidata a l'alcaldia de Vic per ERC a les properes municipals, ha presentat aquest dimecres a la tarda les persones que l'acompanyaran en segona i tercera posició: Josep Lluís Garcia i Viqui Terricabras. La republicana ha explicat la trobada que va tenir amb Oriol Junqueras a la presó de Lledoners i què li va dir: "T'has d'envoltar de persones acostumades a estar a les trinxeres, a treballar i a arremangar-se per a la ciutat". "Són unes sàvies paraules i li vaig fer cas", ha afegit, remarcant que "només d'aquesta manera tirarem endavant la ciutat".

Balasch ha destacat que no "només" venen a guanyar unes eleccions, sinó "a transformar la ciutat": "Tenim un projecte potent elaborat des d'un procés participatiu on hi col·labora molta gent". La candidata ha explicat que ja fa mesos que han començat a treballar aquesta iniciativa a través d'uns debats sobre educació, cultura i mobilitat, entre altres. "Creiem que és molt important parlar i debatre amb els ciutadans", ha apuntat.

La republicana ha destacat que estan fent una llista de gent que "treballa per a la ciutat des de diferents àmbits o entitats". Els dos primers noms que s'han conegut són: Josep Lluís García i Viqui Terricabras. La llista serà cremallera, és a dir, que intercalarà home-dona.

Josep Lluís Garcia: experiència i "ganes de canvi"
 

Josep Lluís Garcia. Foto: Adrià Costa


"Repetiré perquè m'he quedat amb ganes de canvi". D'aquesta manera, Garcia ha començat el seu discurs de presentació. Actualment és regidor a l'oposició de l'Ajuntament de Vic juntament amb Maria Balasch. Garcia ha apuntat que presenten un projecte "per estar al govern i transformar la ciutat" i ha insistit en la transparència de l'Ajuntament. "Hem d'aconseguir trencar inèrcies del passat; cal pedalar per canviar i continuar", ha afegit. En aquest sentit, ha remarcat que són un grup "de gent preparadíssima, honesta, treballadora i lliure" i que "no tenim vincles, servituds, prejudicis o esclavituds heretades". "Vic no pot estar segrestada per ningú, és de tots", ha conclòs.

Per la seva banda, Balasch ha destacat el seu paper de pare de tres fills i el fet d'estar involucrat en AMPAs, clubs esportius i de lleure, i entitats culturals; a més del seu perfil "transversal". A més, "a l'oposició també s'aprèn", ha dit l'actual regidora, destacant "l'experiència" del número 2 i també ha lloat la figura del fins ara portaveu Joan Ballana que li ha cedit el testimoni.

Viqui Terricabras: cara nova i "mediadora"
 

Viqui Terricabras Foto: Adrià Costa


Viqui Terricabras és la cara nova d'aquesta llista. Encara el repte "amb il·lusió i moltes ganes de treballar en aquest projecte". Mediadora i advocada de professió, l'interès de la política li va sorgir en la consulta del 9-N i els fets del passat 1 d'Octubre de 2017. Terricabras ha explicat que se sent propera a ERC per les seves polítiques i experiència. En aquest sentit, li ha agradat el projecte de Balasch perquè vol "transformar la ciutat amb una millor política social i igualtat d'oportunitats per als ciutadans".

La candidata ha destacat el seu perfil de "mediadora", un element indispensable en la política. "És una persona compromesa amb la ciutat i el país" i, pel que fa a la seva vida professional, "una advocada amb molta experiència en l'àmbit judicial i la mediació. En aquest sentit, Balasch destacava que té un "coneixement molt alt" de les administracions públiques i també la seva visió crítica.


Amb els tres primers d'ERC, a Vic, fins al moment, se sap qui encapçalarà la llista de Junts per Vic (Anna Erra i Josep Arimany, actualment a l'equip de govern amb PDECat) i de Plataforma Vigatana (Josep Anglada).
 

El grup d'ERC Vic en un moment de la roda de premsa Foto: Adrià Costa

Arxivat a