L'ACA finalitza un centenar d'actuacions per retirar l'acumulació de vegetació pels aiguats de l'any passat

A principis de la primavera s'acabaran els treballs de neteja de lleres al territori amb un pressupost de més de 4 milions d'euros

Les restes de l'huracà Leslie van despertar la fúria del Ter a Manlleu.
Les restes de l'huracà Leslie van despertar la fúria del Ter a Manlleu. | Adrià Costa
Redacció
31 de gener del 2019
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat prop d'un centenar actuacions de manteniment i conservació de lleres a les conques dels rius Ter, Daró i Muga, a causa de les llevantades registrades en el territori durant els mesos d'octubre i novembre de l'any passat. Les pluges intenses i continuades van provocar la caiguda d'arbres i l'acumulació de vegetació en diversos trams fluvials. Això va obligar a actuar amb urgència per minimitzar el risc de desbordaments. En total es destinaran més de 4 milions d'euros en els treballs, que finalitzaran a principis de la primavera.

A la conca del riu Ter, els treballs van començar l'octubre passat. Actualment ja s'han fet 87 actuacions repartides entre 18 municipis de les comarques del Ripollès i d'Osona: Setcases, Queralbs (4), Vilallonga de Ter, Ribes de Freser (8), Llanars (2), Sant Joan de les Abadesses (8), Campdevànol (11), Camprodon (2), Gombrèn (2), Manlleu (12), Montesquiu, Orís (2), Ripoll (17), Roda de Ter (4), Sant Pau de Segúries, Sant Quirze de Besora (3), Sant Vicenç de Torelló (3), Torelló (2), Vilallonga de Ter (3).

Aquests dies estan en marxa actuacions a les Masies de Roda, les Masies de Voltregà, Manlleu (2), Montesquiu, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses (2), Torelló (3) i Vilallonga de Ter.