Bargalló anuncia una reforma horària a l'institut de Prats de Lluçanès

El conseller d'Ensenyament visita l'Escola Lluçanès i l'Institut Castell del Quer

Josep Bargalló a l'Institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès.
Josep Bargalló a l'Institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès. | Govern
Redacció
30 de gener del 2019
El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest dimecres al matí dos centres educatius de Prats de Lluçanès: l'Escola de Lluçanès i l'Institut Castell del Quer, acompanyat de l'alcalde Isaac Peraire. Tal com expliquen en una nota, durant la visita, Bargalló ha anunciat que l'institut serà un dels centres on es plantejarà una reforma horària, una iniciativa en col·laboració amb l'ajuntament del municipi.

Josep Bargalló ha exposat que aquest nou plantejament d'horaris beneficiarà sobretot l'alumnat: "Mantenint la compactació horària que hi ha, cal poder habilitar espais en què l'alumne tingui més temps per efectuar àpats abans de les quatre de la tarda, que és quan arriba a casa, respectant el creixement intel·lectual de l'alumne".

Una proposta que no serà immediata

Segons el titular d'Ensenyament la proposta no serà immediata, però "té a veure amb la voluntat d'entendre que l'educació és essencialment pel benestar de l'alumne, i tot el sistema educatiu ha d'anar al voltant del seu aprenentatge i el seu benestar".

El conseller ha remarcat que hi ha diverses possibilitats en estudi, i que "hi ha molts llocs que sortint 20 minuts més tard han pogut tenir mitja hora més per dinar. És una realitat que té a veure en com el territori concep el temps, per tant, el transport en autobús, les activitats extraescolars, l'obertura dels serveis culturals... També està relacionat en com el centre concep la seva organització interna, i com han d'entendre que en un moment en què l'alumne està creixent físicament i intel·lectualment, i li estem demanant un esforç intel·lectual notable, hem d'ajudar que aquest creixement sigui el més saludable possible".

Josep Bargalló ha fet aquestes declaracions després de visitar l'Institut Castell del Quer, centre d'una línia amb 276 alumnes d'ESO i batxillerat. L'institut participa en projectes d'Impuls de la Lectura, Erasmus+ i robòtica. Prèviament, també ha visitat l'Escola Lluçanès, que forma part de la xarxa de competències bàsiques i participa en la formació del programa Ara Escric, amb activitats pràctiques d'expressió escrita, i du a terme un projecte Erasmus+ conjuntament amb escoles de Bulgària, Itàlia, Portugal i Romania. "La situació de l'institut i l'escola és molt bona pel que fa a les infraestructures en general, amb uns equips directius i uns docents compromesos, i amb uns projectes molt dinàmics i vius", ha dit.
Arxivat a