​Endesa aposta per Vic i inverteix 790.000 euros per remodelar les oficines

Les noves instal·lacions, amb criteris de sostenibilitat, s'ubiquen en un antic magatzem de la subestació elèctrica de la carretera de Gurb

Inauguració de les noves oficines d'endesa a Vic
Inauguració de les noves oficines d'endesa a Vic | Adrià Costa
30 de gener del 2019
Actualitzat a les 19:04h
Endesa aposta per Vic i ha invertit 790.000 euros per remodelar les oficines de la companyia a la capital d'Osona. Les noves instal·lacions, que han incorporat criteris de sostenibilitat, s'han ubicat en un edifici que havia acollit els vestidors i un magatzem de la subestació elèctrica de la carretera de Gurb.

Aquest dimecres s'ha inaugurat oficialment les noves oficines d'Endesa a Vic. L'acte, que ha comptat entre altres amb la directora general de la companyia a Catalunya, Isabel Buesa, i la regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Vic, Fabiana Palmero, ha servit per presentar en societat unes instal·lacions que donen servei a uns 83.000 clients d'Osona i el Ripollès.

El nou edifici ha tingut en compte criteris de sostenibilitat –estalvi i eficiència energètica i la reducció d'emissions de CO2- i ha incorporat la filosofia “Openwork” per crear espais de treball diàfans i transparents-. També s'ha remodelat l'espai exterior i s'han instal·lat dos punts de recàrrega de vehicles, en la línia de treballar per l'electrificació de la demanada energètica. A més, tal i com ha destacat la directora general d'Endesa, es consolida l'aposta per tal que la seu de Vic sigui un dels dos centres de referència de la Catalunya Central.
 

Inauguració de les noves oficines d'endesa a Vic. Foto: Adrià Costa


Des de l'edifici de la carretera de Gurb, on hi treballen una vintena llarga de persones, es realitzen les tasques de manteniment i de resolució d'incidències així com la gestió comercial de grans empreses. Des d'aquest punt es controlen un total de 20 subestacions, 110 línies de mitja tensió i 2.000 estacions transformadores que donen servei a uns 70.000 clients a Osona i 13.000 al Ripollès.

“Ser al territori ens permet estar en contacte amb les administracions i tenir clar quines són les inversions prioritàries”, ha explicat Josep Escolies, responsable de distribució de la xarxa de mitjana i baixa tensió a la subestació de Vic. Des de l'Ajuntament, la tinent d'alcalde Fabiana Palmero ha agraït “l'aposta per Vic, pel territori i pel seu desenvolupament sostenible”.
 

Galeria de fotos de la inauguració

Arxivat a