Josep Roca: «Pintur distribueix a una quinzena de comarques de Catalunya»

El gerent de l'empresa vigatana demana una millora de la xarxa viària amb el Vallès

Josep Roca, a l'establiment de Pintur a Vic
Josep Roca, a l'establiment de Pintur a Vic | Josep M. Montaner
Carles Fiter
30 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:07h
Osona.com, en col·laboració amb el Consell Empresarial d'Osona (CEDO), entrevista el gerent de Pintur Josep Roca a la secció "Empresaris d'Osona". Així es vol conèixer les companyies de la comarca, les seves necessitats i els seus reptes, entre altres.


QÜESTIONARI PINTUR
Respon Josep Roca, gerent


- Breu història de l'empresa

Pintur va néixer a Vic el 1959, enguany celebrarà els 60 anys. El 1967 vàrem obrir la nostra delegació a Manresa i el 1987, la d'Olot. Al començament eren botigues situades al centre d'aquestes ciutats. Posteriorment, amb el creixement de l'activitat, vàrem ampliar les nostres instal·lacions amb unes botigues i magatzems a les entrades d'aquestes ciutats, amb més productes i serveis. Així doncs Pintur va obrir la que ara és la seu central de l'empresa a Vic el 1972 al polígon Sot del Pradals. A Manresa, el 1990, vàrem ampliar les instal·lacions al polígon Casa Nova de Sant Fruitós de Bages i, a Olot, el 1998, al polígon Les Mates.

- Quina activitat desenvolupa Pintur?

- Pintur es dedica a la distribució de pintures, articles de decoració, belles arts i productes complementaris. La nostra activitat es fonamenta en el fet que tenim una extensa gama de productes d'alta qualitat i un ampli estoc a la seu central i a les delegacions; i que basem la venda en un acurat assessorament tècnic per resoldre les necessitats dels nostres clients. En aquest sentit, també tenim un servei de colorimetria per subministrar el color triat pel client, un servei de repartiment ràpid i eficient i un suport al nostre client amb la presentació de les novetats i cursets de formació en totes les àrees que configuren la nostra oferta.

- Quant ha facturat aquest 2018 i quant preveu facturar el 2019?

- Aquest any 2018 hem venut 5 milions d'euros i les previsions són que aquest any 2019 assolirem els 5,5 milions d'euros.

- Quants treballadors hi ha en plantilla?

- En aquest moment són 34 treballadors a l'empresa. A la central de Vic hi treballen 15 persones, a la delegació de Manresa 12 i a la d'Olot 7 persones.

- Quin mercat té?

- La nostra activitat es desenvolupa en diferents àrees d'actuació: des de Vic distribuïm els nostres productes a les comarques d'Osona, Ripollès, Vallés Occidental i la Selva. Des de Manresa a les comarques del Bages, Berguedà, Cerdanya, Anoia i Solsonès. I des d'Olot distribuïm a la Garrotxa, Pla de l'Estany, Gironès i Alt i Baix Empordà.

- Quines necessitats té l'empresa?

- La nostra venda és tècnica i necessitem treballadors amb una formació professional i disposats a treballar en el sector comercial, amb la disponibilitat d'horaris que aquesta activitat requereix.

- Què demaneu a la comarca?

- Una millora de la xarxa viària amb el Vallès. No pot ser que tot el trànsit passi per la C-17, ja que en certs moments està ben saturada. Cal, doncs, obrir noves opcions de comunicació entre aquestes comarques. D'altra banda, també demanem una millora consistent en el tren, actualment no es preveu cap intervenció en aquest sentit. Aquests aspectes permetrien un creixement accelerat de l'activitat empresarial a Osona.

- Quins futurs reptes té l'empresa?

- En un mercat tan competitiu com el nostre el repte és estar al capdavant en la presentació dels productes més nous i eficients en la relació qualitat-preu més favorable als nostres clients.
Arxivat a