El Seminari de Vic serveix més de 5.900 «menús low cost» a persones d'Osona en situació de vulnerabilitat

La iniciativa impulsada des del 2012 es duu a terme en col·laboració amb el Consell Comarcal d'Osona i l'Ajuntament de Vic

Un «menú low cost» del Seminari de Vic
Un «menú low cost» del Seminari de Vic | Seminari Vic
Redacció
29 de gener del 2019
El projecte Menú LowCost del Seminari de Vic ha servit durant aquest 2018 un total de 5.988 menús. D'aquesta manera, manté la seva consolidació com un recurs dins la Xarxa Alimentària de la ciutat de Vic i comarca d'Osona. El servei té per objectiu oferir un menú diari a un preu per sota del cost del mercat a aquelles persones i famílies que viuen una situació de vulnerabilitat social, econòmica i, des de fa uns anys, també a persones amb mobilitat reduïda. Aquest any el servei s'ha vist incrementat amb 177 menús més que els lliurats durant tot l'any 2017.

El servei lliura un menú diari per a consumir al domicili particular dels beneficiaris del projecte, tots ells derivats des dels serveis socials bàsics de les dues administracions implicades: el Consell Comarcal d'Osona i l'Ajuntament de Vic. Alhora, hi col·laboren altres entitats com Creu Roja de Vic i Osona i Osonament.

Els àpats d'aquesta iniciativa, que es va iniciar el 2012, estan supervisats per una dietista i amb un cost per a l'usuari de només 1'5 euros, consten d'un menú complet diari, amb un primer i un segon plat, a més de postres, sempre fomentant una alimentació equilibrada i es tracta de menús adaptats als beneficiaris, pel que fa a salut i creences.

Malgrat el cost total del menú servit és de 4 euros, el projecte incorpora un sistema de copagament amb el beneficiari, qui assumeix una part de l'import per sota del preu de mercat. La resta ve finançat per altres administracions, com la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal d'Osona, l'Ajuntament de Vic, i entitats sense ànim de lucre, com és la Fundació-Institució Puig Porret. El Seminari Vic assumeix el cost logístic i de funcionament del dispositiu, a més de l'aportació de recursos humans necessaris per tirar endavant el dispositiu.
Arxivat a