Orís culmina el desplegament de fibra òptica

La inversió ha tingut un cost d'uns 181.000 euros

Un operari instal·lant la fibra òptica a Orís.
Un operari instal·lant la fibra òptica a Orís. | Aj. d'Orís
Redacció
29 de gener del 2019
Actualitzat a les 8:49h
L'Ajuntament d'Orís ha finalitzat els treballs de desplegament de la xarxa municipal de fibra òptica. El procés ha constat de dues fases valorades en 63.000 euros, la primera, i en 118.000, la segona. La inversió total, que s'enfila a uns 181.000, ha estat gairebé coberta per les subvencions de la Diputació de Barcelona. El desplegament, que s'ha fet durant aquests darrers quatre anys, s'ha fet de manera gratuïta a les llars del municipi, ja que no han hagut d'assumir els cossos derivats de la instal·lació.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, la primera fase es va estendre un total de 13 km de fibra i es van connectar 94 habitatges, un 70% de ls llars del municipi i altres nuclis com Can Branques, Sant Genís d'Orís i la colònia Ymbern, entre altres. En la segona etapa es va fer arribar als nuclis de la Mambla, Saderra, Bajalou i la resta de masies aïllades del nucli de Sant Genís, no incloses a la primera fase.

El desplegament, executat a través de la Fundació Guifi.net i l'operadora Goufone, s'ha realitzat utilitzant la infraestructura aèria existent del municipi, cosa que ha permès reduir els costos del desplegament. En els habitatges en què no ha estat possible aquest sistema, s'ha optat per desplegar la fibra òptica utilitzant les canonades de la xarxa municipal d'aigua. Amb aquest sistema s'ha connectat la Teularia, Torrents, La Clau, el Collell i la depuradora d'aigües residuals de Can Branques.

Amb la construcció d'aquesta xarxa municipal, l'Ajuntament té l'objectiu de facilitar la connectivitat i alhora millorar l'economia local, la competitivitat de les empreses i la qualitat de vida de les famílies, tot garantint la connectivitat del municipi i l'equilibri territorial.