Clàudia Galicia, líder de la copa del món d'esquí de muntanya

L'esportista de Torelló torna a sumar dues noves plates a la Font Blanca andorrana

Redacció
28 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:37h
Clàudia Galicia, en plena competició a la Font Blanca andorrana
Clàudia Galicia, en plena competició a la Font Blanca andorrana | Maurizio Torri
Aquest cap de setmana Andorra ha acollit la segona cita de la copa del món d'esquí de muntanya a la ja tradicional Font Blanca. Tan dissabte com diumenge la torellonenca Clàudia Galicia va aconseguir un lloc al podi i ja lidera la classificació general del circuit mundial.

La cursa individual de dissabte va comptar amb unes condicions meteorològiques impecables, amb absència de vent, sol i una neu en bon estat. L'italiana Alba de Silvestro va deixar enrere les molèsties físiques que arrossegava per endur-se un merescut triomf per davant de Clàudia Galicia i Lorna Bonnel, que van oferir un final espectacular amb un esprint impressionant després que la catalana perdés un dels bastons i mantingués la segona posició pels pèls. Júlia Casanovas va triomfar en el seu debut aquesta temporada a la copa del món amb una medalla de bronze en la seva categoria promesa.

En categoria masculina nova victòria per a l'italià Robert Antonioli amb Marc Pinsach (11è) i Oriol Cardona (12è) entrant junts a la meta.



Nou podi a la cursa vertical

Aquest diumenge s'ha disputat la primera cursa vertical de la temporada i Clàudia Galicia ha sumat la quarta medalla de plata en quatre proves disputades. Una nova actuació brillant en què només la suïssa Victoria Kreuzer ha sigut capaç de superar el desnivell positiu de 730 metres més ràpid la catalana.

Galicia és la nova líder de la classificació general de la copa del món d'esquí de muntanya: "Estic molt contenta, quatre medalles de plata en les primeres quatre carreres de la copa del món i em torno a col·locar líder en la general. Avui he intentat regular-me per arribar amb molta força a dalt però la Victoria Kreuzer estava molt forta, així que he lluitat pel segon lloc. Estic molt satisfeta i ara ja toca pensar en la següent Copa del Món". Galicia compta amb 320 punts, 65 més que Alba de Silvestro a la general.

Marta Garcia, que va haver d'abandonar el dissabte, ha acabat ben a prop del podi, en la quarta posició final, a només tretze segons de la medalla de bronze de De Silvestro. En categoria masculina Oriol Cardona ha ocupat també el quart lloc en una cursa guanyada per Werner Marti i en què Marc Pinsach ha obtingut el desè lloc final i el primer Top 10 d'aquesta temporada a la copa del món.

La propera cita del circuit mundial es disputarà el cap de setmana vinent, el 2 i 3 de febrer, a la Dévoluy-La Grande Trace francesa, equador de la temporada.