Torelló delega la gestió de l'aigua al Consell Comarcal

L'empresa 100% pública es preveu que entri en funcionament al març

Redacció
30 de gener del 2019
El ple d'aquest dilluns a l'Ajuntament de Torelló.
El ple d'aquest dilluns a l'Ajuntament de Torelló. | Twitter @ERCTorello

El ple d'aquest dilluns a l'Ajuntament de Torelló. Foto: Twitter @ERCTorello

El ple de l'Ajuntament de Torelló va aprovar aquest dilluns delegar el servei de subministrament d'aigua en baixa i sanejament a l'empresa 100% pública del Consell Comarcal d'Osona, que serà una realitat al març d'enguany. Ho va tirar endavant amb el suport la majoria dels regidors de la corporació (14), excepte els tres edils de la CUP.

El fet que Torelló sigui el tercer municipi més gran d'Osona, permet que el Consell pugui iniciar el servei, ja que s'havia de tenir uns 10.000 usuaris com a mínim per tirar-ho endavant. Torelló compta amb una població de més de 13.000 habitants. Així ho explicava el conseller delegat d'Aigua Potable, Jaume Colomer en una entrevista a Osona.com, remarcant que el municipi és "un element necessari".

El cicle de l'aigua es divideix en quatre fases: es capta del riu o pous i es potabilitza i canalitza fins als dipòsits municipals (1a fase, aigua en alta); es distribueix fins a les llars (2a fase-aigua en baixa); es recull l'aigua a través del clavegueram i es canalitza fins als col·lectors principals (3a fase); i finalment es depura a la depuradora i es torna al medi ambient. A Osona, fins al moment el Consell Comarcal presta els serveis de la primera fase recollint aigua en tres punts (Osona Nord-Voltreganès, Sud i Lluçanès) a través d'Aigües d'Osona; i també de la quarta fase a través de Depuradores d'Osona. Es tracta de dues empreses mixtes que estan participades pel mateix Consell, Sorea i Aigües Vic.

Ara, el Consell Comarcal ha proposat un projecte per encarregar-se de la fase intermèdia (2a i 3a fase), que afecta directament els usuaris, a través d'una empresa 100% pública. Els ajuntaments són els que tenen la competència directa d'aquesta etapa. D'aquesta manera, doncs, els consistoris decidiran si s'ho segueixen gestionant ells mateixos o mantenen la concessió a un tercer.
Arxivat a