Torelló inaugura la sala polivalent

Les obres han tingut un cost d'1,18 milions i es preveu una nova fase per completar els vestidors, lavabos i bar

Redacció
28 de gener del 2019
Durant la inauguració amb Josep Casas, Sant Vivet i Marc Castells.
Durant la inauguració amb Josep Casas, Sant Vivet i Marc Castells. | Òscar Giralt (Diputació de Barcelona)
El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, l'alcalde de Torelló, Jaume Vivet, i el subdirector general d'Arquitectura, Planificació d'Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Casas, van inaugurar aquest divendres passat la sala polivalent de Torelló, annexa al pavelló poliesportiu i situada a la zona esportiva municipal. L'endemà dissabte els actes populars van continuar l'estrena amb portes obertes i mostra d'entitats, activitats i tallers, a més dels concerts del vespre.

Tal com explica la Diputació en una nota, el seu president va remarcar divendres que "Torelló guanya un espai per a tothom: per a la cultura, per a l'oci, per a l'esport, per a les entitats que expressen el batec del poble. Un espai, en definitiva, per a la participació i que reforça la identitat local". En aquest sentit, també destacava que el nou equipament "simbolitza la tasca esforçada, tenaç i reeixida dels governs locals. Es tracta d'un equipament necessari, fruit d'un ampli i ambiciós programa de millora de tot el municipi".

Per la seva banda, l'alcalde de Torelló, Jaume Vivet, va agrair la cooperació de la Diputació i de la Generalitat en aquest nou espai i destacava que el nou equipament "donarà resposta a les necessitats socials de Torelló". La nova sala polivalent, que es destinarà a usos esportius, culturals i socials d'entitats, està situada al costat del pavelló poliesportiu, a la zona esportiva municipal. Té una superfície de 2.990 m2 i capacitat per a 4.500 persones. Disposa d'un escenari fix, magatzems i espais per a vestidors i serveis.

El cost final de l'obra ha estat d'1.118.919,29 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n'ha aportat 661.000 euros. Es tracta de l'actuació més ambiciosa prevista en el Projecte d'intervenció integral al nucli antic, que el 2009 es va acollir al Pla de Barris impulsat per la Generalitat de Catalunya.

Falta la fase dels lavabos i vestidors

Aquest nou equipament, que encara no està del tot acabat, va començar a ser utilitzat el novembre passat, per acollir la 3a Festa de l'esport, després de més de dos anys d'obres, i substitueix la carpa de 800 m2 que es destinava a esdeveniments socials i lúdics i a activitats esportives no reglamentàries.

La previsió de l'Ajuntament de Torelló és que puguin intervenir per completar amb vestidors, lavabos i bar; una fase que, segons explicava l'alcalde, ja està contemplada en el pressupost municipal d'enguany, així com reurbanitzar la plaça que articula els accessos a la sala polivalent, al pavelló d'esports i al camp de futbol.
Arxivat a