Incident químic: el SEM atén 37 treballadors de Le Porc Gourmet amb picors a la gola i el coll

L'escorxador de Santa Eugènia de Berga ha estat evacuat durant una hora i mitja

Un dels afectats, amb el SEM
Un dels afectats, amb el SEM | Josep M. Montaner
Redacció
25 de gener del 2019
Actualitzat el 30 de gener a les 9:13h
Un incident químic ha obligat a desallotjar tots els treballadors de l’escorxador Le Porc Gourmet a Santa Eugènia de Berga. En concret, ha estat una barreja de productes (hipoclorur sòdic i clorur fèrric)  que ha provocat vapors i males olors que s’han estès més enllà del polígon. Els Bombers han estat avisats a les 8.35 hores.

Un total de 37 de treballadors han estat atesos pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) al mateix lloc. Quinze han hagut de ser traslladades a l'Hospital de Vic, 11 al CAP del municipi, cinc a la mútua de l'empresa, i sis han estat donats d'alta in situ. Cap d'elles està greu.

​A més del SEM, al lloc dels fets també s’hi han traslladat quatre dotacions de Bombers i diverses de Mossos d’Esquadra.

Els Bombers han apartat un bidó de 1.000 litres amb la barreja i l’han diluït amb aigua. A hores d’ara, l’incident ja està solucionat i la nau també està ventilada. L'activitat a l'escorxador ja s'ha reprès amb normalitat al cap d'una hora i mitja.

Els Mossos d'Esquadra han obert diligències per saber què ha passat. CCOO de Catalunya exigeix "una ràpida i eficaç recerca del que ha ocorregut". El sindicat sol·licita "tota la informació necessària per aclarir aquests fets que no poden tornar a succeir".

Els serveis d'emergència, a l'escorxador Foto: Josep M. Montaner

 

Els serveis d'emergència, a l'escorxador Foto: Josep M. Montaner