La consellera Teresa Jordà farà el pregó dels Tonis de Santa Eugènia

La festa arriba aquest cap de setmana als 130 anys

Tres Tombs de Santa Eugènia de Berga, imatge d'arxiu
Tres Tombs de Santa Eugènia de Berga, imatge d'arxiu | Josep M. Costa
Redacció
24 de gener del 2019
Actualitzat el 25 de gener a les 14:56h
Santa Eugènia de Berga viurà aquest cap de setmana una nova edició de la històrica festa dels Tonis, reconeguda el 2011 per la Generalitat com a festa tradicional d'interès nacional. La pregonera d’enguany serà Teresa Jordà, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i
Alimentació. 

La 130a edició de la festa arrencarà el dissabte, amb l’entrega dels premis del XX concurs de dibuix infantil, de l’escola Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga. Al vespre, hi haurà el sopar popular i el pregó. Tancarà la jornada el ball popular per a tothom amb l’orquestra Cotton Club.

Com cada any, l’acte central de la festa es viurà el diumenge, a partir de les 12 del migdia, amb el tradicional passant dels Tres Tombs, que omplirà els carrers del municipi de cavalls, carros i carruatges. El passant estarà encapçalat pels abanderats Sergi Roca, Biel Rovira i Aniol Font. També els acompanyaran els pubills del poble, Núria Vergés i Jordi Nogué.

El programa de diumenge s'inicia a primera hora, amb un bon esmorzar traginer. En el mateix espai ja es començaran a preparar els carruatges i s'escolliran les persones que podran viure l'experiència del passant des de dins, o sigui, des de dalt d'algun dels carros. 

D’altra banda, durant tot el matí se celebra la fira d’artesania i demostració d’oficis a la Plaça Major i activitats d’entreteniment. A la tarda hi ha una audició de sardanes amb la Cobla Genisenca de Taradell al Pavelló Municipal.

 

Consulta tota la programació

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis de Santa Eugènia de Berga

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona