Centelles instal•la dues minideixalleries per a residus especials reciclables

Redacció
22 de gener del 2008
 
Fins a finals del mes de gener no hi haurà les primeres dades d'utilització però el regidor assegura que "la primera impressió pel que em diu la gent al carrer és força bon"'. "Tot i que la gent està informada encara falta crear l'hàbit d'aquest tipus de deixalleries", diu Banqueri. Si desprès d'un any "els resultats són bons ens plantejaríem poder instal•lar-la alguna més".
 
L'Ajuntament paga a Blipvert un lloguer d'uns 300 euros mensuals. Amb aquesta quantitat l'empresa de Granollers s'encarrega de gestionar i fer el manteniment de la minideixalleria. El cost de construir el mòdul de minideixalleria l'ha assumit l'empresa gestora.
 
Cada minideixalleria urbana model Blipvert pot recollir set productes amb set entrades dirigides a set dipòsits independents. Els set productes escollits inicialment són un dipòsit per piles (convencionals, alcalines, botó), un per bateries de mòbil, un per CD – DVD, un dipòsit per telèfons mòbils. Un per cartutxos d'impressora d'injecció, un dipòsit per bombetes normals i halògens i un dipòsit per bombetes de baix de consum. En un futur l'empresa ha assegurat que estudiarà la viabilitat de recollir altres productes, com encenedors, taps de suro, cintes de vídeo i cintes de cassette, entre d'altres.