Les Festes dels Tonis de Manlleu, declarades d'interès nacional

El Govern publicarà el DOC en pocs dies en què es confirmarà

Durant la sortida de la missa en honor del Sant aquest dijous a Manlleu.
Durant la sortida de la missa en honor del Sant aquest dijous a Manlleu. | Aj. de Manlleu
Carles Fiter
18 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:39h
El Govern de la Generalitat de Catalunya declararà la Festa dels Tonis de Manlleu bé d'interès nacional. En declaracions a Osona.com, el seu president dels Tonis Lluci Pujadas explica que l'entitat ha rebut la notícia amb molta alegria i sorpresa, ja que no s'esperaven que els fessin arribar la notícia pocs dies abans de la celebració. Tot i això, fins que no es publiqui al DOGC no serà oficial, així que els Tonis de Manlleu s'estrenaran oficialment com a bé d'interès nacional el proper 2020.

Precisament aquest diumenge, la capital del ter acull l'acte central de la Festa dels Tonis amb la tradicional benedicció dels animals i carruatges i el ball del ciri. Pujadas apunta que seran entre 40 i 50 carros i una seixantena d'animals. Consulta la programació aquí.

Els Tonis de Manlleu se sumen als de Taradell i de Santa Eugènia de Berga, que els van declarar festa d'interès nacional el passat 2011. Per Pujadas, "com a festa reconeguda s'ha de procurar que vagi a més i, per tant, haurem de treballar-ho perquè vagi per aquí, i no a menys". A més, se'n farà més ressò en programacions culturals d'arreu del país i també tindran més facilitats a l'hora d'aconseguir recursos.

 

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona

 

Passant dels Tonis de Manlleu. Foto: Josep M. Costa

Arxivat a