Manlleu reprèn les obres de la passera

Els treballs, ajornats reiterades vegades per les condicions meteorològiques, han de durar dos mesos

La passera de Manlleu, aquest dimarts
La passera de Manlleu, aquest dimarts | Josep M. Montaner
Carles Fiter
22 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:10h
L'Ajuntament de Manlleu ha iniciat les obres de la passera que ha de connectar l'Embarcador amb la Devesa amb la Devesa. Es preveu que els treballs, que tenen un cost d'uns 180.000 euros, estiguin acabats en dos mesos si no ho impedeixen les condicions meteorològiques.

La passera serà inundable i tindrà una llargada d'uns 70 metres i una amplada d'uns 3,5, serà reixada i metàl·lica, i la base serà de peus de formigó armat. Per fer l'obra és necessari desviar l'aigua sense provocar inundacions, ja que s'hi ha de posar aquest formigó. Està pensada per vianants i bicicletes, però excepcionalment permetrà el pas de vehicles d'emergència.
 

La passera de Manlleu, aquest dimarts Foto: Josep M. Montaner


El passat agost es van començar els treballs a les lleres del riu per construir-la, però els aiguats de les restes de l'huracà Lesli van provocar inundacions i es van emportar el pas per les màquines que s'havia creat per construir la infraestructura. La iniciativa sorgeix del procés de participació ciutadana del passeig del Ter, que demanava connectar les dues bandes del Ter.

En un primer moment, l'obra havia d'estar a punt abans que el pont de Can Molas, ja que havia de ser també una alternativa de pas per als veïns de Vista Alegre mentre duressin les obres del pont. Finalment, s'ha estrenat abans el pont que la passera.
 

El projecte inicial de la passera, que actualment no contempla el segon nivell. Foto: Aj. de Manlleu

Arxivat a