Pilarín Bayés dona un quadre a la residència del Nadal sobre els seus orígens

L'obra és la primera d'un conjunt que està realitzant la vigatana per a institucions que es dediquen a l'atenció de persones vulnerables

El quadre de Bayés ha estat possible gràcies a la col·laboració econòmica d'Embotits Espina.
El quadre de Bayés ha estat possible gràcies a la col·laboració econòmica d'Embotits Espina. | FHSC
Redacció
24 de gener del 2019
Actualitzat el 11 de febrer a les 9:00h
Des d'aquest mes de gener, la Residència El Nadal de Vic llueix en una de les seves parets una de les obres d'art més recents realitzada per la ninotaire Pilarín Bayés. Es tracta d'un quadre de grans dimensions, en pintura acrílica sobre fusta, que il·lustra la casa pairal -coneguda com El Nadal- que existia antigament als terrenys on es va construir la residència.

Tal com explica la Fundació Hospital de la Santa Creu (FHSC), la ninotaire vigatana es va inspirar en unes fotografies de l'antiga masia cedides per l'Arxiu Comarcal d'Osona i va realitzar l'obra gràcies a la col·laboració econòmica de l'empresari Juli Espina (Embotits Espina), que n'ha finançat el cost. Tots dos -artista i mecenes- han regalat de forma conjunta el quadre a la residència El Nadal de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, una institució molt apreciada per a ells.

Color, alegria i optimisme per a les persones més vulnerables

Aquesta il·lustració és la primera de tota una colla d'obres de grans dimensions que la Pilarín està realitzant, conjuntament amb la col·laboració d'empresaris i altres persones de la comarca, amb la finalitat de donar-les a diferents institucions dedicades a l'atenció de persones vulnerables i amb risc d'exclusió social. Els seus dibuixos pretenen contribuir a donar un toc de "color, alegria i optimisme" als centres on, sovint, es viuen situacions i històries de vida delicades.

Un dels propers quadres que Pilarín té al cap serà per a la nova àrea d'atenció ambulatòria i rehabilitació, en el nou edifici que s'està construint a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic i que forma part del projecte d'ampliació i modernització del centre.
Arxivat a