​Vic reforça l'acompanyament a les comunitats de propietaris

L'Ajuntament presenta dues noves eines que tenen per objectiu facilitar la gestió interna de les comunitats i seguir fomentant la bona convivència i la cohesió social

Gemma Sánchez, Anna Erra i Anna Aumatell en l’acte de presentació
Gemma Sánchez, Anna Erra i Anna Aumatell en l’acte de presentació | Aj. de Vic
Redacció
18 de gener del 2019
L'acompanyament a les comunitats de veïns a la ciutat de Vic es reforça amb dues noves eines que tenen per objectiu facilitar la seva gestió diària i continuar treballant per la cohesió social i la bona convivència a la ciutat. Tal com explica l'Ajuntament de Vic en una nota, es tracta de la guia de suport a les comunitats de propietaris i de la renovació del web Veïnat+.

En l'acte de presentació d'aquestes dues eines, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va definir les ciutats com a "contenidors de complexitats" en què de vegades les actituds poc cíviques generen enfrontaments i conflictes. Per tot això, l'Ajuntament ha posat el focus en el treball des dels barris, amb figures com els agents cívics, l'equip de mediadors, els dinamitzadors de carrers, les patrulles de proximitat i la nova patrulla canina, així com el nexe d'unió entre el barri i l'Ajuntament encarnat en els regidors de barri.

Les dues noves eines: guia i web

D'una banda s'ha editat una guia pràctica pel dia a dia de les comunitats de propietaris en format paper, "perquè sigui de fàcil maneig, molt visual i amb un llenguatge entenedor", explicava la tècnica del servei de Mediació de l'Ajuntament de Vic, Anna Aumatell. Aquesta s'ha estructurat en diversos apartats com organització i funcionament de la comunitat, gestió de la convivència veïnal, manteniment i conservació de l'edifici i estalvi i eficiència energètica. La guia es completa amb un seguit de models documentals que poden utilitzar les comunitats.

D'altra banda s'ha renovat el web Veïnat+, que des del 2016, recollia experiències de bon veïnatge a la ciutat. La tècnica del programa d'acompanyament a les comunitats de veïns, Gemma Sánchez, apuntava que "el web creix per poder encabir-hi informació de gestió de les comunitats de propietaris i propietàries, i recursos útils, com les dues guies d'acompanyament editades per l'Ajuntament, encara que també es buscarà que sigui un web actualitzat i que pugui créixer amb les necessitats que detectem".
 

Consulta la nova guia de suport a les comunitats de propietaris

Arxivat a