Comencen les obres a l'Illa de la Pietat

La primera fase d'intervenció del projecte turístic té una durada de nou mesos i un pressupost de 700.000 euros

Obres a l'Illa de la Pietat
Obres a l'Illa de la Pietat | Aj. de Vic
Redacció
17 de gener del 2019
Les obres a l'Illa de la Pietat de Vic ja estan en marxa. Aquest dimecres s'ha iniciat la primera fase dels treballs que afecten els espais de la Capella Fonda i de l'Església de la Pietat (nau central, campanar i sagristia). Tindran una durada de nou mesos i un pressupost previst de 550.000 euros. Es preveu, doncs, que la primera fase finalitzi a la tardor d'enguany.

El projecte té com a objectiu la difusió turística per explicar la història de la ciutat al voltant de l'església de la Pietat a través de quatre espais patrimonials: l'església, el campanar, la capella fonda i el Temple Romà i el castell dels Montcada. Precisament, la capella fonda de la Pietat acollirà una proposta d'espectacle audiovisual que repassarà el fil de l'art i de la història per fer un recorregut des del segle I fins a l'actualitat.

"Mai abans s'havia realitzat una inversió tan important en el sector turístic a la nostra ciutat", subratlla la regidora de Turisme, Maria Carme Bover. Aquest projecte serà una realitat gràcies als plans de foment de turisme de la Generalitat, que només van ser atorgats a 11 dels 76 projectes presentats a la convocatòria.
 

La façana del Temple Romà, amb el campanar de la Pietat de fons Foto: ACN


El projecte global de "L'Illa de la Pietat" és finançat per l'Ajuntament de Vic (350.000€), la Generalitat de Catalunya (350.000€), i la Diputació de Barcelona (87.000€), i s'ha sol·licitat una subvenció als fons europeus (convocatòria eix 6 del Feder) per un valor d'1.400.000€.

Quines actuacions es porten a terme en la primera fase?

Capella Fonda
- Enderrocament del vestíbul i implantació d'una nova façana al carrer Cardona
- Substitució del paviment de la capella i calefacció per terra radiant
- Restauració de la cornisa i de les pintures
- Nova il·luminació interior i exterior
- Restauració de l'obertura del pas entre la Capella Fonda i l'Església de la Pietat i nova obertura cap a la capella dels Sants Màrtirs.
- Instal·lació d'un gran audiovisual projectat a les parets i al sostre on s'explicarà la història de la ciutat.

Nau central de l'església de la Pietat
- Millora de l'accessibilitat interior i exterior
- Intervenció als espais de sota-coberta de la nau de l'església potenciant-los com espais intermedis, sorprenents i normalment inaccessibles, que ajuden a generar l'experiència de la descoberta.

Campanar
- Millora del sistema de tancament de la cabina d'accés.
- Senyalització gràfica de tots els elements del territori de la Plana i de Vic que es veuen a la vista des de dalt del mirador.

Costat de la Sagristia
- Instal·lació dels lavabos de l'equipament


Arxivat a