El PSC d'Osona valora positivament els pressupostos de l'Estat

"Representen un gir a les polítiques d'autoritats pactades per la dreta espanyola i catalana", remarca la diputada Marta Moreta

Marta Moreta, en una imatge d'arxiu.
Marta Moreta, en una imatge d'arxiu. | ACN
Redacció
16 de gener del 2019
Els socialistes osonencs fan una valoració positiva dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2019 de Pedro Sánchez. Així ho han expressat a través d'una nota de premsa, en què la diputada Marta Moreta remarca que "representen un gir a les polítiques d'austeritat que la dreta espanyola i catalana van pactar i suposen l'augment de despesa més elevat al nivell del darrer govern socialista de l'any 2010". "Els ciutadans d'Osona hem hagut d'esperar 8 anys a poder recuperar drets socials retallats els darrers anys", afegeix.

El PSC d'Osona apunta que es recupera el 57% despesa social que es va retallar. En aquest sentit, destaca l'augment del salari mínim a 900 euros, l'augment de les pensions, l'augment dels sous dels funcionaris, l'augment del permís de paternitat de 5 a 8 setmanes, l'augment d'un 10% en les beques, el foment del lloguer, el 59,3% d'increment en la despesa en dependència, o eliminació del copagament farmacèutic als jubilats amb menys renda.

Pel que fa als projectes d'Osona, remarquen la inversió a la rehabilitació de la Catedral de Sant Pere de Vic (672.710 euros) i la previsió per rodalies a Catalunya, com el desdoblament de la R3 entre Parets del Vallès i la Garriga, i les actuacions en les estacions de trens de Vic i Sant Martí de Centelles.