​Alcaldes d'arreu de Catalunya debaten a Vic sobre el futur del municipalisme

L'AMI i ACM organitzen una jornada de debat i reflexió

Durant la jornada de l'ACM i l'AMI a Vic
Durant la jornada de l'ACM i l'AMI a Vic | ACM
Redacció
17 de gener del 2019
Vic va acollir la setmana passada la jornada municipalista “Àgora Local. País i Futur”, organitzades conjuntament per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), i on hi van participar diversos alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya. 

L’objectiu era fer una jornada de debat i reflexió sobre quin ha de ser el futur del món local, tal i com es va acordar en la darrera executiva conjunta entre les dues entitats municipalistes. 

Tal com informa l'ACM en una nota, el resultat ha estat molt positiu, ja que es van recollir 755 idees a nivell individual, 117 reflexions col·lectives i 39 propostes col·lectives dels càrrecs electes, que en les properes setmanes es plasmaran en un document de conclusions i seran traslladades a les respectives executives. 

Un dels aspectes clau de la jornada va ser la diversitat territorial, amb la representació d’electes de municipis petits i mitjans, i grans ciutats, i alhora la transversalitat del país. Per això la jornada va comptar amb alcaldes de diferents sensibilitats ideològiques.  La trobada es va desenvolupar al voltant de tres eixos: Món local i valors republicans; Drets i llibertats; i Futur del municipalisme català.
 

Saldoni, Erra i Cervera, a la jornada Foto: ACM

Arxivat a