Protesta contra els robatoris i trencament de vidres de cotxes a Manlleu

Els veïns demanen més seguretat i vigilància, cosa que, segons Ajuntament i cos policial, s'ha duplicat

La concentració d'aquest diumenge a la plaça Fra Bernadí.
La concentració d'aquest diumenge a la plaça Fra Bernadí. | Cedida
Redacció
14 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:02h
Una trentena de cotxes i un centenar de veïns de Manlleu es va concentrar aquest diumenge, 13 de gener, a la plaça Fra Bernadí per demanar més seguretat als cossos policials davant l'onada de robatoris i trencament de vidres de cotxes al passeig del Ter. Precisament una de les afectades explicava que li han trencat quatre cops: dos al seu vehicle i dos més al de la seva parella.

"Al principi ens pensàvem que era una situació aïllada, però hem vist que no", explicava a Osona.com. Ara, després de trobar-se amb altres veïns i conèixer la trentena de casos, s'han agrupat per fer pinya, denunciar els fets i demanar més seguretat.

Doble vigilància

En una entrevista a Osona.com, l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido remarcava que s'ha "duplicat" les patrulles nocturnes amb, fins i tot, policia d'incògnit. Alhora també va explicar que s'ha augmentat el contacte amb Mossos i va demanar que s'intensifiqués les vies d'investigació per descobrir en quins mercats van a parar els objectes robats.

Per la seva banda, el cap de la Policia Local de Manlleu, Jesús Calvo, explicava a aquest diari que hi ha hagut un lleuger increment d'aquest tipus de fets delictius. En dades del novembre del 2017, pel que fa a robatoris a l'interior de vehicles explica que n'hi havia hagut 91, i el mateix període de 2018 s'ha arribat a 108. Això suposa un increment interanual del 18,66%.

D'altra banda, el trencament de vidres pertany al grup de danys al patrimoni, ja que o no s'ha consumat el robatori o s'ha trencat els vidres i prou. "Hem passat de 92 a 115, amb un increment del 25%", explica Calvo. Tot i que la majoria de danys fan referència a la trencadissa de vidres, també s'hi inclouen els danys al patrimoni urbà o en propietats privades. "Els fets contra el patrimoni són d'una prevenció molt difícil i tenen una poca repercussió penal", apunta el cap de la Policia Local de Manlleu. Cal destacar que en aquestes dades encara no hi ha comptabilitzades les del mes de desembre.
 

Un cotxe amb el vidre rebentat Foto: Cedida

Arxivat a