Taradell i l'Esquirol enceten la festa dels Tonis a Osona

Com cada any, la tradicional jornada anirà passant per diferents municipis de la comarca fins al juny

Redacció
11 de gener del 2019
Passant dels Tonis de Roda de Ter, el 2016
Passant dels Tonis de Roda de Ter, el 2016 | Josep M. Costa
La festa del Tonis, una de les tradicions més arrelades a la comarca d'Osona, torna puntual a la seva cita, a principis d'any. El passant dels Tres Tombs, amb carruatges i cavalls de tota mena, se celebra aquest cap de setmana en dues poblacions de la comarca: l'Esquirol i Taradell.

El diumenge és el torn d'un dels més importants de la comarca: Taradell. La jornada començarà amb el tradicional esmorzar i a partir de 3 quarts de 12 hi haurà la benedicció dels animals i l'inici del passant dels Tres Tombs. Durant el passant hi haurà l'exhibició de l'ensinistrador de cavalls i artista Santí Serra. Els abanderats són Rafael Faixedas i Carles Xuriguera i entre les autoritats també hi haurà la consellera de Cultura Laura Borràs. El pregó es farà el dia abans, dissabte, a càrrec de Marcel Mauri, d'Òmnium Cultural.

El dia abans, dissabte, es fa a l'Esquirol. La jornada comença amb un bon esmorzar a primera hora del matí i a partir de dos quarts de 12 hi ha la tradicional benedicció dels animals davant l'església de l'Esquirol i passant pels carrers del poble, acompanyats de l'Agrupació Musical del Maresme.

Com cada any, la tradicional jornada anirà passant per diferents municipis de la comarca i s'allargarà uns quants mesos. A més d'aquestes dues poblacions, també se celebra a Centelles, Roda de Ter i les Masies de Roda, Manlleu, Santa Eugènia de Berga, Perafita , Calldetenes, Vic, Folgueroles, Sant Miquel de Balenyà i Seva, Tona i Prats de Lluçanès. En el cas de Manlleu, aquest divendres se celebra el pregó a les 9 del vespre a càrrec de Fina Sala de la llibreria Contijoch.
 

Consulta la programació de la festa dels Tonis de l'Esquirol

Consulta la programació de la festa dels Tonis Taradell

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis de Taradell

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona

Passant dels Tonis a Taradell, el 2016. Foto: Josep M. Costa

Arxivat a