Endesa inverteix 205.000 euros per potenciar la xarxa de mitja tensió a Osona

La mesura millora el servei a Vic, Calldetenes, Gurb i Santa Eugènia de Berga

Una àrea de descàrrega.
Una àrea de descàrrega. | Endesa
Redacció
11 de gener del 2019
Endesa ha invertit 205.000 euros en un pla de repotenciació de la xarxa de mitja tensió entre la subestació de Vic (al polígon Malloles) i la subestació de d'Osona (al Castell d'en Planes) per millorar el servei a prop de 28.500 clients de la capital osonenca, Calldetenes, Gurb i Santa Eugènia de Berga.

Els treballs han durat dos anys i han consistit en l'execució de cinc actuacions de millora a la xarxa, entre les quals destaquen els enllaços en cinc zones de Vic (Hospital General, El Nadal, Horta Fonda, Polígon Malloles, Polígon del Bruguer) i la instal·lació de trams de xarxa de mitja tensió. En concret, s'han estès 395 metres de nova línia soterrada de mitjana tensió i 110 metres d'aèria que connecten les dues subestacions, de Vic i d'Osona.

L'operació s'ha completat amb el telecomandament de set centres de transformació, als quals s'han introduït equips d'actuació remota i sistemes de comunicacions que permetran accionar-los a distància des del centre de control de l'empresa a Barcelona.

Arxivat a