Electricitat

Endesa inverteix 205.000 euros per potenciar la xarxa de mitja tensió a Osona

La mesura millora el servei a Vic, Calldetenes, Gurb i Santa Eugènia de Berga

per Redacció, 11 de gener de 2019 a les 12:39 |
Una àrea de descàrrega. | Endesa
Endesa ha invertit 205.000 euros en un pla de repotenciació de la xarxa de mitja tensió entre la subestació de Vic (al polígon Malloles) i la subestació de d'Osona (al Castell d'en Planes) per millorar el servei a prop de 28.500 clients de la capital osonenca, Calldetenes, Gurb i Santa Eugènia de Berga.

Els treballs han durat dos anys i han consistit en l'execució de cinc actuacions de millora a la xarxa, entre les quals destaquen els enllaços en cinc zones de Vic (Hospital General, El Nadal, Horta Fonda, Polígon Malloles, Polígon del Bruguer) i la instal·lació de trams de xarxa de mitja tensió. En concret, s'han estès 395 metres de nova línia soterrada de mitjana tensió i 110 metres d'aèria que connecten les dues subestacions, de Vic i d'Osona.


L'operació s'ha completat amb el telecomandament de set centres de transformació, als quals s'han introduït equips d'actuació remota i sistemes de comunicacions que permetran accionar-los a distància des del centre de control de l'empresa a Barcelona.

 

Participació