Els CAP d'Osona plegaran a les 8 del vespre a partir de la setmana que ve

La mesura vol afavorir la conciliació familiar i laboral dels professionals dels centres

Exterior del CAP Osona, a la plaça Divina Pastora de Vic
Exterior del CAP Osona, a la plaça Divina Pastora de Vic | Adrià Costa
Redacció
10 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:48h
A partir del dilluns 14 de gener, els Centres d'Atenció Primària (CAP) de la Regió Sanitària Catalunya Central, entre aquests els d'Osona, plegaran a les 8 del vespre. Per garantir l'atenció a tota la ciutadania, els punts d'atenció continuada de primària (aquells on s'atenen urgències a les nits i caps de setmana) avançaran el seu horari d'obertura també a les 8 del vespre, en lloc d'obrir a les 9 com fins ara.

La mesura, reivindicada durant la vaga històrica del passat novembre, pretén afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral dels professionals que treballen als centres i als ASSIR (serveis d'atenció a la salut sexual i reproductiva) d'arreu Catalunya i, alhora, busca garantir l'equitat territorial homogeneïtzant els horaris d'atenció, ja que actualment el 73% dels CAP de Catalunya ja tanquen a les 8 i la resta a les 9 del vespre.

Tal com explica el CatSalut, es vetllarà per tal que les entitats proveïdores de serveis sanitaris de tot Catalunya portin a terme les actuacions necessàries per adequar-se al nou horari. Aquestes accions sempre tindran en compte el respecte a l'autonomia de gestió dels centres tot garantint que la ciutadania rebi una atenció sanitària de qualitat i que disposi d'informació actualitzada.

La unificació de l'horari es durà a terme de forma progressiva i ha d'estar plenament implantada a tot Catalunya abans del 31 de març de 2019.