Ivan Terricabras assumeix les regnes del Centre de Tecnificació d'Escalada Esportiva de Catalunya

La FEEC ha escollit el de Roda de Ter com a nou director tècnic

Ivan Terricabras, nou director del CTEEC
Ivan Terricabras, nou director del CTEEC | FEEC
Redacció
09 de gener del 2019
La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) vol portar el Centre de Tecnificació d'Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) al més alt nivell i per aquest motiu ha decidit incorporar el jove Ivan Terricabras com a nou director tècnic del CTEEC.

El CTEEC va néixer el 1997 amb l'objectiu de preparar els joves escaladors catalans en l'escalada esportiva i en bloc per a les competicions de cada temporada. El 2018 fins a 24 esportistes d'arreu del país (principalment del Vallès i d'Osona) van seguir els programes d'entrenament del centre, que ha obert nova convocatòria de proves d'accés fins el 23 de gener per als joves nascuts entre el 2000 i el 2009.

Ivan Terricabras havia treballat amb els joves del CTEEC com a entrenador el curs passat i ara dona un pas endavant al centre com a director tècnic. En declaracions a la FEEC, el jove de Roda de Ter assegura que el repte és interessant, enriquidor i motivador: "Havia entrenat persones amateurs, però entrenar joves és un nou repte que em fa molta il·lusió. Treballar amb joves amb la mateixa motivació que jo és el millor que et pot passar".

Terricabras és llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat de Vic i està cursant un màster en entrenament personal i readaptació físicoesportiva. En els darrers anys ha estat entrenador d'escalada a nivell amateur, entrenador personal al Centre d'Alt Rendiment esportiu Sportwin de Vic i preparador físic del Club Bàsquet Vic i del Club Patí Roda.

Un dels grans reptes de Terricabras serà formar una base de joves escaladors que puguin aspirar a ser olímpics a mig termini atès que l'escalada debutarà al programa dels Jocs a Tòquio 2020. De moment, alguns d'ells ja han assolit diversos resultats de mèrits a nivell internacional.