Bon Preu

​Josep Font busca una sortida negociada de Bon Preu i cedeix al seu fill la representació

La disputa entre els dos germans continua oberta als jutjats

per Redacció, 8 de gener de 2019 a les 15:50 |
Un supermercat Bon Preu. | EP
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El vicepresident de Bon Preu i propietari del 50% del grup, Josep Font, busca una sortida negociada que posi fi a la disputa judicial que manté amb el seu germà, Joan Font, president i propietari de l'altre 50% de l'empresa.

Tal com avançava el diari Crónica GlobalAraExpansión ha confirmat Osona.com, Josep Font va enviar el divendres passat una carta a tota la plantilla en la qual explicava que ha cedit al seu fill Abel la representació en Espai d'Inversions, la societat patrimonial on té dipositades les seves accions i que exerceix l'administració solidària del grup.


L'any passat, Josep Font va interposar una demanda en la qual demanava que la justícia reconegués el seu dret de separació de soci, fixés un preu pel seu 50% i obligués el seu germà Joan a pagar-li-ho. No obstant això, el Jutjat Mercantil 8 de Barcelona va desestimar aquesta demanda, que ara està recorreguda a l'Audiència Provincial, i permet que el president de Bon Preu segueixi avançant amb la divisió del grup en lots per resoldre la disputa.

"Salvar la unitat del grup"

En la carta a la plantilla, Josep Font diu que Bon Preu viu un moment difícil, delicat i greu, i assegura que el seu germà "promou la ruptura amb una partició que comporta un risc innecessari i evitable" per al personal, els proveïdors, els clients, la banca i els accionistes. Insisteix que el seu objectiu és "salvar la unitat del grup i la continuïtat d'aquesta excel·lent empresa familiar per sobre de personalismes. EL canvi no afecta el grup Bon Preu i manté el seu funcionament habitual.
 

Durant el judici d'aquest dimecres al tribunal mercantil de Barcelona. Foto: ACN

 

Participació