El CAP de Roda de Ter redueix l'impacte ambiental i promou la gestió correcta dels residus

L’ICS disposa de 78 centres acreditats per un dels estàndards de qualitat ambiental més exigents del món, entre aquests hi ha el de Torelló

CAP de Roda de Ter
CAP de Roda de Ter | Google Maps
Redacció
08 de gener del 2019
L’Institut Català de la Salut (ICS) ha renovat, una vegada més, la certificació de qualitat ambiental europea EMAS. En total, ja són 78 els centres que disposen d’aquesta distinció, cosa que implica que avaluen l’impacte sobre el medi ambient de les seves activitats i implanten sistemes de millora contínua.

Tal com explica l'ICS en una nota, en el cas d'Osona, hi ha els CAP de Torelló i, com a novetat, el de Roda de Ter. Amb l’obtenció del segell de qualitat de l’Eco-Management and Audit Scheme (EMAS) indica que aquests centres compleixen amb els màxims nivells de qualitat mediambiental.
 
La consecució d’aquesta certificació, que té caràcter voluntari, comporta també l’obtenció de l’acreditació ISO 14.001, que ja havien assolit tres centres d’atenció primària (CAP). En total, doncs, són 81 els centres de l’ICS que tenen implantat un sistema de gestió ambiental. D’aquests, 79 són CAP, un és un consultori local i l’altre és un edifici administratiu.
  
La renovació ha suposat la realització d’una nova versió de la Declaració ambiental de l’ICS, en què es destaca una reducció significativa del consum de recursos naturals (com l’energia, l’aigua i el paper) i de la producció de residus perillosos i no perillosos en els centres que tenen la certificació EMAS . Les primeres certificacions de l’EMAS a centres de l’ICS es van realitzar l’any 2009. Llavors es van acreditar 21 centres, dels quals la majoria han pogut renovar la certificació.