La Diputació actualitza la cartografia topogràfica urbana de Santa Eugènia de Berga i Santa Eulàlia de Riuprimer

És una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques

Detall de la cartografia topogràfica urbana escala 1:1000 de Santa Eugènia de Berga
Detall de la cartografia topogràfica urbana escala 1:1000 de Santa Eugènia de Berga | Diputació de Barcelona
Redacció
13 de gener del 2019

Detall de la cartografia topogràfica urbana escala 1:1000 de Santa Eugènia de Berga Foto: Diputació de Barcelona


La Diputació de Barcelona ha actualitzat la cartografia topogràfica urbana digital a escala 1:1000 de Santa Eugènia de Berga i Santa Eulàlia de Riuprimer. Tal com explica l'ens, aquesta cartografia és una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, ja que s'utilitza com a base per al planejament urbanístic, el cadastre i les xarxes de serveis i equipaments. La seva actualització facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal, així com la presa de decisions estratègiques.

De Santa Eugènia de Berga s'han cartografiat 190 hectàrees i 116 hectàrees de Santa Eulàlia de Riuprimer, que es corresponen amb el sòl urbà i urbanitzable de cadascun dels municipis, així com les hectàrees del sòl no urbanitzable necessàries per a la planificació urbanística del seu àmbit territorial.

La cartografia s'ha realitzat a partir de fotografies aèries fetes amb tècniques fotogramètriques i del treball de camp, i està estructurada en sis fitxers amb altimetria, planimetria, toponímia, model digital d'elevacions, vialer i model digital del terreny, segons plec d'especificacions tècniques v 2.2 aprovat per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya. Aquesta cartografia es lliura en els formats Microstation, Autocad i PDF amb nivells i sistema de referència ETRS89.