Manlleu vol construir la passera en els propers mesos

Les condicions meteorològiques han ajornat les obres reiterades vegades

La zona on s'ha de construir la passera que unirà l'Embarcador del Ter amb la Devesa.
La zona on s'ha de construir la passera que unirà l'Embarcador del Ter amb la Devesa. | Adrià Costa
08 de gener del 2019
"La meteorologia no es deixa fer la passera" diu el regidor d'Urbanisme de Manlleu Enric Vilaregut a Osona.com. "Ha estat un any excepcional de pluges i habitualment quan hi ha menys cabal és el gener, febrer i mesos d'estiu", explica el regidor.

Per això, "esperem que baixi el cabal" i es pugui començar el projecte en els propers mesos. Les obres de construcció de la passera que ha de connectar l'Embarcador amb la Devesa havien de començar el passat abril 2018, quan va rebre l'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), però les condicions meteorològiques les han ajornat reiterades vegades. 

El passat agost es van començar els treballs a les lleres del riu per construir-la, però els aiguats de les restes de l'huracà Lesli van provocar inundacions i es van emportar el pas per les màquines que s'havia creat per construir la infraestructura. En aquest sentit, Vilaregut apunta que si no s'haguéssin donat les condicions excepcionals, "ja estaria construida". 

La passera serà inundable i tindrà una llargada d'uns metres i una amplada d'uns 3,5, serà reixada i metàl·lica, i la base serà de peus de formigó armat. L'estructura metàl·lica superior ja està a punt, només falta posar-hi la base de formigó. Per fer l'obra és necessari desviar l'aigua sense provocar inundacions, ja que s'hi ha de posar aquest formigó. 

Es preveu que el projecte, que té un cost d'uns 180.000 euros, estigui llest en dos mesos. La iniciativa sorgeix del procés de participació ciutadana del passeig del Ter, que demanava connectar les dues bandes del Ter.

En un primer moment, l'obra havia d'estar a punt abans que el pont de Can Molas, ja que havia de ser també una alternativa de pas per als veïns de Vista Alegre mentre duressin les obres del pont. Finalment, s'ha estrenat abans el pont que la passera. Amb un termini d’execució de dos mesos, la passera connectarà el passeig del Ter amb la Devesa. Està pensada per vianants i bicicletes, però excepcionalment permetrà el pas de vehicles d'emergència, com s’havia apuntat durant les obres del pont.

Arxivat a