​El tastet d'activitats esportives de Vic triplica el nombre d'assistents

La segona edició del "Jove, activa't per Nadal!" té per objectiu fomentar els hàbits saludables, el treball en equip i la inclusió entre els joves

El regidor Titi Roca i participants de
El regidor Titi Roca i participants de | Aj. de Vic
Redacció
08 de gener del 2019
Uns quatre-cents joves van participar a la segona edició de "Jove, activa't per Nadal!" que es va cloure dijous passat. Aquesta xifra suposa un augment de més del 200% respecte a l'any passat, en què l'assistència va ser d'uns 130 joves. El regidor d'Esports i Joves, Titi Roca, explicava divendres que aquest tastet d'activitats esportives "va en concordança amb els valors de foment de l'esport entre els joves, per avançar cap a una ciutat més activa i esportiva", i agraïa la feina feta per les entitats esportives col·laboradores, tècnics municipals i els monitors de les activitats.

Durant els tres dies que s'ha celebrat el "Jove! Activa't per Nadal" s'ha ofert un ventall d'activitats variat perquè els joves d'entre 12 i 16 anys provin esports que no tenen la possibilitat de practicar en el seu dia a dia i, al mateix temps, es fomenten els valors de treball en equip. Roca destacava que el jovent amb diversitat funcional també pogués participar amb diferents activitats "per seguir fomentant la inclusió" i es programessin esports menys coneguts, com l'entrenament funcional o el futbol amb pilota inflable.

Les entitats col·laboradores i participants a la segona edició han estat: Bubble Futbol Sports (futbol amb pilota inflable), Callís Voleibol (vòlei), Club Atlètic Vic (atletisme), Club CAR (hoquei adaptat), Club Gimnàstic Osona (gimnàstica), Club Handbol Vic (handbol), Club Natació Vic ETB (spinning i bicicròs), Consell Esportiu d'Osona (bàdminton), Endurance Club Hípic (equitació), Femení Osona (bàsquet), Futtuc, Oci Lúdic (làser tag), Osona CrossFit (entrenament funcional), Osona Rugby Club (rugbi), Som esport Gimnàs (jumping), TLS Escola de Dansa (hip-hop), Unió Excursionista (escalada i cursa d'orientació) i Verticalfit Vic (circ).

Transport gratuït

Totes les activitats es van situar en una zona accessible tant a peu com en bicicleta, i a més, es va oferir transport gratuït a través de les línies d'autobús urbà, amb acompanyament de monitors. Així, les línies de bus gratuïtes van ser la L1 (Barri Osona – Estació de busos), la L3 (El Sucre – Estació de busos) i la L7 (Estació de busos – Pavelló de l'Ausoneta). Roca va subratllar la bona acollida que havia tingut aquesta opció de transport, en què "cada dia uns 35 joves van poder utilitzar el servei de bus gratuït".
Arxivat a