Vic recull els arbres de Nadal

L'Ajuntament inicia la campanya de recollida i instal·la 15 punts repartits per tota la ciutat fins al 22 de gener

Un dels punts de recollida.
Un dels punts de recollida. | Aj. de Vic
Redacció
07 de gener del 2019
L’Ajuntament de Vic instal·la, a partir d'aquest dimarts 8 de gener, 15 punts de recollida d’arbres de Nadal per tota la ciutat perquè la ciutadania puguin deixar-hi els arbres utilitzats per aquestes festes nadalenques. La campanya s'allarga fins al 22 de gener.

L’objectiu de la iniciativa és evitar que s’abandonin arbres al carrer al costat dels contenidors i, en paraules del regidor de Medi Ambient Josep-Ramon Soldevila, que “se n’asseguri la gestió per ser utilitzat com a material per a jardineria”. Per això, s'han de deixar als punts de recollida sense cap tipus d’ornament ni decoració o a la deixalleria municipal.

L’any passat es van recollir un 23% més d’arbres que l’any anterior, la majoria d’ells eren avets i no tenien la possibilitat de ser plantats de nou amb garanties de supervivència. Per aquest motiu es van traslladar a la planta de gestió de residus vegetals amb la finalitat de triturar-los i tancar el cicle, convertint-los en adob útil per a jardineria i agricultura. Tot això és possible ja que el tipus de compost obtingut és un adob natural que es fa servir per abonar i fer créixer els arbres nous i les plantes.

Punts de Recollida:
- C. Josep Pratdesaba/ Horta Vermella
- C. Miquel del Sants Salarich i Torrents
- Esteve Orriols - Vic 2
- Parc Miquel Coll i Alentorn
- Parc d’Occitània-Bisbe Font Andreu
- Plaça Andreu Colomer
- Plaça de Catalunya
- Plaça Divina Pastora
- Plaça de l’Estació
- Plaça Lluís Companys
- Plaça Mastrot
- Plaça de la Sardana-Ató Bisbe
- Rambla del Carme
- Rambla Hospital, església de Santa Creu
- Rambla Tarradellas
Arxivat a